Talous

Asuntokauppa palaa vähitellen kasvulukuihin vaikean kevään jälkeen — Kiinteistömaailmalla 1125 kaupan ennätyskuukausi

Vapaa-ajanasuntokaupassa tapahtui yli 50 prosentin kasvu.
Anna-Katri Hänninen
Vapaa-ajanasuntojen kauppa on käynyt vilkaana kevään ja kesän aikana. Kuvituskuva.

Heinäkuussa kaupaksi menivät käytetyt asunnot ja kiinteistöt, mutta myös uudikauppa osoitti vähitellen toipumisen merkkejä koronakevään jälkeen.

”Erityisesti käytettyjen asuntojen ja kiinteistöjen osalta heinäkuuta voi kuvata suorastaan erinomaiseksi, selvän kasvun kuukaudeksi. Myös uudiskohteissa kauppavilkkaus näyttää selvää toipumista kevään poikkeusoloista”, Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä sanoo.

”Nämä luvut osoittavat, että ihmisillä on luottavainen vire ja katse kohti tulevaa, kun asumiseen liittyviä tarpeita ja toiveita toteutetaan. Nyt on äärimmäisen tärkeää, että työpaikoille saadaan täysi liike päälle ja ihmisille edelleen mahdollisuus toteuttaa asunnonvaihdon kaltaisia isompiakin muutoksia elämässään."

Vapaa-ajanasuntokaupassa tapahtui yli 50 prosentin kasvu vuoden toisella neljänneksellä.

Vapaa-ajanasuntokaupassa nähtiin erittäin vahva loppukevät ja alkukesä: vuoden toisella neljänneksellä kauppamäärä kasvoi peräti 54 prosenttia vuodentakaisesta kvartaalista.

”Erityisesti pienimpien eli yhden huoneen kesämökkien kauppamäärät ovat kasvaneet selvästi. Moni pitempäänkin myynnissä ollut kesämökki on löytänyt nyt uudet omistajat."

Lue lisää

Kunnat kohentavat vanhenevien kansalaisten asumisoloja – YM:ltä yhteensä lähes miljoona euroa 16 kunnalle

Valtio aikoo pääomittaa lentokenttäyhtiö Finaviaa 350 miljoonalla eurolla – yhtiö itse tähtää 200 miljoonan säästöihin

Hallitus siunasi Altian sulautumisen norjalaisen Arcuksen kanssa

OP Ryhmän tammi–syyskuun tulospudotus 150 miljoonaa euroa, talletuskannan poikkeuksellinen kasvu kertoo asiakkaiden varautumisesta