Tulosohjeistuksensa koko vuodelta poistanut Raisio julkistaa huhti–kesäkuun lukunsa keskiviikkona - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Tulosohjeistuksensa koko vuodelta poistanut Raisio julkistaa huhti–kesäkuun lukunsa keskiviikkona

"Makoisa aloitus vuodelle", kommentoi Inderesin analyytikko vuoden ensimmäistä neljännestä. Mikä on elintarvikeyhtiön viesti koronakevään jälkeen?
Kari Salonen
Raision toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi selventänee keskiviikon tulosinfossa, miksi yhtiö poisti koko vuoden tulosohjeistuksensa.

Elintarvikekonserni Raisio julkistaa huhti–kesäkuun tuloksensa keskiviikkona 5.8. aamulla kello 8:30.

Mikä on Raision viesti koronakevään jäljiltä? Onko kotiruokailuihin siirtyminen tukenut yhtiön myyntiä ja liikevaihtoa? Miten Raisio on pystynyt sopeuttamaan tuotantoaan ja logistiikkaansa muuttuneessa ympäristössä kotimaassa ja kansainvälisillä markkinoilla?

Kysymysmerkkejä on viljalti ilmassa, ja Raisio vetikin koko vuoden 2020 tulosohjeistuksensa 29. heinäkuuta kokonaan pois. Syyksi yhtiö kertoi tiedotteessa "pandemian aiheuttamat, odottamattomat vaikutukset kuluttajakäyttäytymisessä tuovat edelleen merkittävää epävarmuutta eri markkinoillemme toisella vuosipuoliskolla."

Raisio antaa uuden ohjeistuksen, mikäli näkyvyys parantuu ja yleinen epävarmuus hälvenee.

Raision aikaisempi ohjeistus oli annettu 12.2.2020. Siinä yhtiö viesti, että "vuonna 2020 Raisio arvioi jatkuvien toimintojen liikevaihdon kasvavan (2019: 236,3 miljoonaa euroa) ja vertailukelpoisen liiketuloksen olevan yli 10 prosenttia liikevaihdosta."

Raisio järjestää puolivuotiskatsauksensa keskiviikkona webcastina kello 12.00. Henkilöstö kotimaassa ja ulkomailla saavat kuulla toimitusjohtaja Pekka Kuusniemen ja talousjohtaja Toni Rannikon viestin sitä ennen aamupäivällä.

Tammi-maaliskuun ensimmäistä vuosineljännestä Inderesin analyytikko luonnehti keväällä sanoin "Makoisa aloitus vuodelle".

Raisio on kansainvälinen yhtiö, joka keskittyy terveelliseen ja vastuullisesti tuotettuun ruokaan. Raision brändejä ovat mm. Benecol, Elovena, Nalle, Sunnuntai ja Torino. Raision liiketoimintayksiköt ovat Terveelliset elintarvikkeet ja Terveelliset ainesosat.

Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli 236 miljoonaa euroa ja liiketulos 27 miljoonaa euroa. Raisiolaisia on noin 320.

Juttua korjattu 4.8. kello 18.04: Raision alkuvuotta kommentoi Inderesin analyytikko, eikä toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi.

Lue lisää

Raisio patistaa puimaan kaurat heti kun mahdollista - "vihreät jyvät ovat hometoksiineja pienempi riski"

Raisio laajentaa kauran vastaanottoa: Nokian ja Loimaan ohella suurimokauran voi toimittaa myös Raisioon

Apetitin Esa Mäki: "Jouduimme kesällä pysäyttämään uuden pihvi- ja pyörykkälinjan kokonaan pariksi viikoksi"

Koronarajoitukset iskivät Raision tuotteiden kysyntään – liikevaihto laski