Talous

Suomen tavaraviennin arvo kesäkuussa 15 prosenttia viime vuotta alhaisempi

Öljyjalosteiden viennin arvo putosi rajusti
Rajua viennin arvon laskua mitattiin kesäkuussa muun muassa öljyjalosteiden viennissä. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Suomen tavaraviennin arvo oli kesäkuussa vajaat 4,5 miljardia euroa, mikä oli 15 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, kertoo Tulli.

Tullin ulkomaankaupan kuukausitilaston mukaan Suomen tuonnin arvo oli kesäkuussa 4,7 miljardia euroa, mikä oli 9,6 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

Suomen kauppatase oli kesäkuussa 209 miljoonaa euroa alijäämäinen. Viime vuoden kesäkuussa kauppatase oli 80 miljoonaa euroa ylijäämäinen.

Tammi–kesäkuussa viennin yhteenlaskettu arvo laski 17,3 prosenttia ja tuonnin arvo 12,2 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon.

Kauppataseen alijäämää kertyi tammi-kesäkuussa lähes 1,7 miljardia euroa. Viime vuonna samalla ajanjaksolla kauppatase oli 10 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Rajua viennin arvon laskua mitattiin kesäkuussa muun muassa öljyjalosteiden viennissä, minkä arvo oli kesäkuussa 49,6 prosenttia vähäisempi kuin viime vuoden kesäkuussa.

Raudan ja teräksen viennin arvo putosi samaan aikaan 43,6 prosenttia. Metsäteollisuuden tuotteiden viennin arvo puolestaan pieneni 17,0 prosenttia.

Suomen vienti kaikkiin suurimpiin vientimaihin laski kesäkuussa. Vienti Saksaan laski 17,4 prosenttia, vienti Ruotsiin 10,3 prosenttia ja vienti Yhdysvaltoihin 27,1 prosenttia viime vuoden kesäkuuhun verrattuna.

Lue lisää

Tuliko kotiovelle hämärä paketti? Tullin valvontajohtaja neuvoo, mitä kannattaa tehdä

Huumeet eivät ole enää vain kasvukeskusten riesa – KRP:n rikosylikomisario kertoo, miten maaseudulla hankitaan huumeita ja ketkä niitä ostavat

Tulli takavarikoi kevään aikana ennätysmäärän nikotiinituotteita: "Kevään aikana olemme takavarikoineet lähes 300 lähetystä"

Tulli: Tavaraviennin arvo laski 31 prosenttia toukokuussa