Tallink: Suomalaisen henkilökunnan lomautusten laajuus riippuu merenkulun tukipaketeista - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Tallink: Suomalaisen henkilökunnan lomautusten laajuus riippuu merenkulun tukipaketeista

Lomautukset koskevat lähes kaikkia Tallink Siljan noin 1  200:aa työntekijää.
Tallink-konserni työllistää yhteensä yli 6  000 ihmistä. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Tallink-konserni suunnittelee työntekijöiden vähentämistä Virossa ja Latviassa koronan aiheuttaman epävarmuuden takia. Suomessa konsernin tytäryhtiö on lomauttanut henkilöstöä.

Lomautukset koskevat lähes kaikkia Tallink Siljan noin 1  200:aa työntekijää. Lomautettuna on ihmisiä maaorganisaatiossa ja Suomen lipun alla operoivilla kahdella laivalla Silja Serenadella ja Baltic Princessillä.

Tallink-konserni työllistää yhteensä yli 6  000 ihmistä Suomessa, Virossa, Ruotsissa, Latviassa, Venäjällä ja Saksassa.

Konsernin toimitusjohtajan Paavo Nögenen mukaan lomautuksiin on päädytty, koska päätöksiä valtioiden tukitoimista ei ole vielä tehty eri maissa.

"Toivon vilpittömästi, että hallitustason keskustelut palkkakorvausjärjestelmistä Suomessa, Ruotsissa ja Virossa myös johtavat pian myönteisiin päätöksiin, jolloin pystyisimme vähentämään irtisanomisia, uudelleenorganisointia ja lomautuksia", Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nögene sanoo yhtiön tiedotteessa.

Suomen henkilöstön lomautusten laajuus riippuu hänen mukaansa Suomen merenkulun tukipaketeista.

Lue lisää

Etelänaapuriin seilataan jatkossa pienemmällä laivalla – Silja Europa lopettaa kulkemisen Helsingin ja Tallinnan välillä

Muumi-mukeja valmistetaan taas Suomessa

Kymmenettuhannet eläkeläiset jäävät vuosittain ilman kotitalousvähennystä: "Perustarpeiden tyydyttäminen vie jo niin ison osan tuloista"

MT:n pikaselvitys: Kyyti on kylmää, jos Finavia puristaa alihankkijoidensa katteesta 15 prosenttia pois – "Tulos painui pohjasta läpi"