Tie monimuotoiseen työyhteisöön on hidas, mutta kannattaa: Parantaa liikevaihtoa ja vahvistaa menestystä - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Tie monimuotoiseen työyhteisöön on hidas, mutta kannattaa: Parantaa liikevaihtoa ja vahvistaa menestystä

Alalle epätyypillinen sukupuoli ja etninen tausta saatetaan katsoa työnhaussa heikkoudeksi, vaikka todellisuudessa se voi vahvistaa tiimin menestystä.
Johannes Tervo
Moni ala Suomessa kärsii työvoimapulasta. Arkistokuva sahojen laitteistoja valmistavalta Nordautomationilta Alajärveltä heinäkuulta.

Työyhteisöt monimuotoistuvat Suomessa melko hitaasti, vaikka monimuotoisten työtiimien on tutkimusten mukaan todettu tekevän työyhteisöissä keskimäärin parempaa tulosta. Monimuotoisuus tarkoittaa esimerkiksi eri sukupuolia, etnisiä taustoja sekä ikäryhmiä.

"Tie monimuotoiseen organisaatioon on hidas, mutta se kannattaa", monimuotoisuuden asiantuntija Sara Salmani rohkaisi työnantajia Yrittäjän päivän seminaarissa Lappeenrannassa.

Osassa yrityksistä monimuotoisuutta vähentää osaltaan avoimiin työpaikkoihin hakevien tasaisuus. Aiheesta käytyyn paneelikeskusteluun osallistuneista osa totesi, että hakijoissa ei ole esimerkiksi ulkomaalaistaustaisia hakijoita. Tältä osin tilannetta voi parantaa miettimällä esimerkiksi sitä, missä avoimista työpaikoista viestitään ja millä kielellä.

Lisäksi esimerkiksi maahanmuuttajien osuutta hakijoissa voi lisätä mainitsemalla työpaikkailmoituksessa, että työ ei vaadi täydellistä suomenkielen taitoa.

Työpaikoille kannattaa monimuotoisuuden onnistumiseksi luoda selkeät pelisäännöt esimerkiksi vitsailusta, selkeästä puheesta ja tasapuolisesta työajan käytöstä esimerkiksi rukoushetkiin, neuvoivat panelistit kokemustensa perusteella.

Kaikki keskustelijat korostivat kuitenkin, että yrittäjä palkkaa avoimeen tehtävään parhaan tekijän, riippumatta tämän taustasta. Valintaa tehdessä tulisi osata sivuuttaa esimerkiksi heikon kielitaidon aiheuttamat mielikuvat, joita jotkut liittävät siihen, että tekijä olisi jotenkin yksinkertainen tai huono työssään.

Mikäli työnantaja arvelee, että omat tiedostamattomat ennakkoluulot voivat vaikuttaa rekrytointiin, hakijoilta voi ansioluettelon sijaan pyytää osalla aloista esimerkiksi työnäytteitä.

Etnisen taustan lisäksi myös muun muassa sukupuoli vaikuttaa edelleen yllättävänkin moniin asioihin.

Sukupuoliin liittyviä stereotypioita on vallalla edelleen. Salmani mainitsee esimerkkinä mielikuvat eri ammattien edustajista, esimerkiksi hoitajan ajatellaan usein olevan nainen ja kirurgin mies. Salmani mainitsee myös, että esimerkiksi autojen turvavöiden tehoa testataan edelleen osassa maista vain miehenkaltaisilla testinukeilla. "Raskaana olevia testinukkeja ei käytetä missään", Salmani sanoo.

Lue myös

Tänään kääritään hihat ja ryhdytään toimeen – Yrittäjien nimikkopäivä on kunnianosoitus sitkeydelle

Lue lisää

Tänään kääritään hihat ja ryhdytään toimeen – Yrittäjien nimikkopäivä on kunnianosoitus sitkeydelle

"Mikään suomalaisten myrkkysienten myrkky ei vaikuta ihon läpi" – sieniä ei kannata pelätä puutarhassa, ne ovat tärkeä osa monimuotoisuutta

Ylämaankarjan karvasta syntyi pehmoinen linnunpesä – laiduntavien nautojen tuoma monimuotoisuus on lintujen mieleen

Luonnonhoidollinen kulotus tekee hyvää tuleville puusukupolville – Haapajärvellä poltettiin hakkuutähteet, latvat ja aluskasvillisuus