Metsäteollisuuden liikevaihto väheni heinäkuussa eniten, elintarviketeollisuus pärjäsi parhaiten - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Metsäteollisuuden liikevaihto väheni heinäkuussa eniten, elintarviketeollisuus pärjäsi parhaiten

Koko teollisuuden työpäiväkorjattu liikevaihto väheni heinäkuussa 10,3 prosenttia eli laski takaisin kevään lukemiin. Kasvua nähtiin viimeksi joulukuussa.
LEHTIKUVA / Roni Lehti
Liikevaihto palasi takaisin kymmenen prosentin alamäkeen, jossa se oli myös huhti- ja toukokuussa.

Teollisuuden työpäiväkorjattu liikevaihto väheni heinäkuussa 10,3 prosenttia vuodentakaisesta, kertoo Tilastokeskus. Laskua oli kaikilla päätoimialoilla, mutta eniten muuttui metsäteollisuuden liikevaihto, -19,2 prosenttia.

Päätoimialoista parhaiten menestyi heinäkuussa elintarviketeollisuus, jossa pudotusta edellisvuoteen oli vain prosentin kymmenyksen verran.

Liikevaihto palasi takaisin kymmenen prosentin alamäkeen, jossa se oli myös huhti- ja toukokuussa. Kesäkuussa liikevaihto elpyi hieman ja oli -7,9 prosenttia. Teollisuuden liikevaihto on kasvanut edellisen kerran viime joulukuussa.

Työpäiväkorjatussa vientiliikevaihdossa puolestaan laski heinäkuussa eniten kemianteollisuus, -25,6 prosenttia. Suurille vaihteluille alttiissa kaivos- ja louhintatoiminnassa kasvua kertyi peräti 150 prosenttia.

Lue lisää

Kiinteistövälittäjät: "Asuntokaupan todellinen jarru ovat nyt pankit" – OP myöntää, että korona ja patoutunut kysyntä ruuhkauttivat pankkipalveluja

KKV esittää Mehiläisen ja Pihlajalinnan yrityskaupan kieltämistä – kilpailu vähenisi liikaa

Valtiovarainministeri Vanhasen mukaan yrityksiä varaudutaan tukemaan merkittävästi vielä tänä vuonna

Altiaa omistavat viljelijät arvioivat fuusiota: "Osuuden pieneneminen voi olla riski, Koskenkorvan tehdas on kansainvälisesti moderni"