Talous

Metso Outotec vähentää Suomesta 254 työpaikkaa

Vakituisessa työsuhteessa olevia irtisanotaan 87.
LEHTIKUVA / Roni Rekomaa
Kesällä muodostettu mineraali-, metalli- ja kivenmurskausteollisuuden alalla toimiva Metso Outotec ilmoitti yt-neuvottelujen alkamisesta heinäkuun alussa.

Metso Outotec vähentää Suomesta 254 työpaikkaa. Työpaikkoja vähennetään uudelleenjärjestelyjen vuoksi lähes kaikista Suomen toimipaikoista, yhtiö kertoi tiedotteessaan torstaina.

Toimenpiteet ovat osa Metson Minerals-liiketoiminnan ja Outotecin yhdistymistä ja siitä seurannutta uutta organisaatiomallia.

Kesällä muodostettu mineraali-, metalli- ja kivenmurskausteollisuuden alalla toimiva Metso Outotec ilmoitti yt-neuvottelujen alkamisesta heinäkuun alussa. Yhtiö arvioi tuolloin, että päällekkäisyyksien karsimiseksi ja synergiaetujen saavuttamiseksi sen pitää vähentää enintään 280 vakinaista työpaikkaa.

Vakituisessa työsuhteessa olevia irtisanotaan 87. Loput ovat muunlaisia järjestelyjä, kuten määräaikaisten sopimusten päättymisiä, eläkejärjestelyjä ja irtisanoutumisia.

Lue lisää

Kotouttamiskokeilusta alustavasti lupaavia tuloksia – TEM: Yli puolet kokeiluun osallistuneista maahanmuuttajista työllistyi

Finnair vähentää maaliskuuhun mennessä Suomesta 600 työpaikkaa ja jatkaa tuhansien lomautuksia

Vuosittaiset yrittäjäpalkinnot julkistettiin – palkittujen joukossa on monia maaseudun yrityksiä

Tyhjien asuntojen määrä on kasvanut koko 2000-luvun – katso kartalta oman kuntasi tilanne