Talous

Osuuskauppa Arinalla ennätystulos – työntekijöille on maksettu vuoden alusta tulospalkkiota kuukausittain

Maksimissaan työntekijä voi saada tänä vuonna 1 750 euroa lisää ja lisäksi vuositavoitteen onnistumisesta enimmillään 500 euroa.
Osuuskauppa Arina
Janita Lehtivirta (vas.), Pauli Istermaa, Minna Salonen ja Veli-Matti Puutio keskustelivat Osuuskauppa Arinan uudesta tulospalkkiomallista.

Henkilökunnalla on ratkaiseva rooli siinä, miten osuuskauppa menestyy, sanoo Pohjois-Suomessa toimivan Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio tiedotteessa.

Aiemmin Arina on palkinnut henkilöstöä tulospalkkioilla kerran vuodessa. Uusi palkkiojärjestelmä otettiin käyttöön tämän vuoden alusta, kun osuuskaupan kannattavuus on parantunut monena vuonna peräkkäin.

Työntekijä saa kuukausittain jopa 1 euron tulospalkkion työtuntia kohden (maksimissaan 1 750 euroa/vuosi) ja lisäksi vuositavoitteen onnistumisesta 0,25 euroa/tehty työtunti.

Ivalon S-marketin myyjä Janita Lehtovirta pitää hyvänä, että palkkio tulee joka kuukausi. "Ei tarvitse odottaa vuoden loppuu, että minkäköhän verran sieltä tulee."

Arinan henkilöstöjohtajan Minna Salosen mukaan uusi palkkiomalli on otettu upeasti vastaan.

"Vaikka kevättalvella iskenyt koronapandemia sulki väliaikaisesti osan toimipaikoistamme, on jokaisesta tehdystä työtunnista saatu palkita arinalaisia keskimäärin 6 prosenttia työehtosopimuksen mukaista palkkaa kovemmalla tuntipalkalla. Se on varsin merkittävä lisä ansioihin, jos sitä vertaa kaupan alan työehtosopimuksen korotuksiin, jotka ovat vuoden 2020 osalta 2 prosenttia ja 2021 1,3 prosenttia."

Lue myös:

Tulosjulkistaja-SOK esittää ruuan arvonlisäveron laskemista jopa alle puoleen

S-ryhmän marketkauppa ennätysvauhdissa, hotellit raskaasti tappiolla

S-ryhmä julkaisi myyntilukunsa: Ruokakaupan vahva kasvu jatkuu, ABC-ketjun myynti nousussa rajoitusten purkamisen avittama

PAM: Yhteiskunta joutuu täydentämään vähittäiskaupan työntekijöiden toimeentuloa yli 30 miljoonalla eurolla vuodessa

Lue lisää

Ruokakaupoissa näkyvät nyt nämä kolme vahvaa trendiä – S-ryhmä avaa myyntilukujaan

Kauppa jakaa tuottajille tietoa tulevasta

Lukijalta: Ruokakaupan johtajat, älkää tuhotko hintakilpailulla maataloustuottajien uskoa työhönsä!

Ruokakaupan johtajat, ymmärtäkää vastuunne