Talous

Valtiovarainministeri Vanhanen vetosi eduskuntaan, että se hyväksyisi EU:n elpymisvälineen

Matti Vanhanen toivoi, että työmarkkinoiden toimintaa uudistetaan niin, että työntekijöiden ja työnantajien yhteiset edut tunnistetaan.
LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Valtiovarainministeri Matti Vanhanen eduskunnan täysistunnossa keskiviikkona.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) vetoaa eduskuntaan, että se näyttäisi omalta osaltaan vihreää valoa EU:n elpymisvälineen hyväksymiselle. Hän puhui eduskunnassa ensi vuoden talousarvioesityksen lähetekeskustelussa.

Vanhanen korosti, että on Suomen edun mukaista hyväksyä elpymisväline, joka auttaa osaltaan Suomea toipumaan koronakriisin taloudellisesta iskusta.

"Suomen reitti maailmantalouden kasvuun käy Euroopan kautta, joten Euroopan nopea elpyminen on erityisen tärkeää meille", hän sanoi.

Hallitus antaa marraskuun lopulla eduskunnalle selonteon Suomen kestävän kasvun ohjelmasta, jossa kerrotaan, miten EU:n elpymisvälineen tarjoamat uudistusmahdollisuudet käytetään, Vanhanen sanoi.

Vanhasella oli toivomus myös työmarkkinoiden suuntaan. Hän toivoi, että työmarkkinoiden toimintaa uudistetaan niin, että työntekijöiden ja työnantajien yhteiset edut tunnistetaan.

"Hallitus ja eduskunta reagoivat koko ajan kriisiin ajassa. Meillä on syytä odottaa, että työmarkkinoilla kyetään tarvittaessa samaan."

Lue lisää

Kunnat kohentavat vanhenevien kansalaisten asumisoloja – YM:ltä yhteensä lähes miljoona euroa 16 kunnalle

Valtio aikoo pääomittaa lentokenttäyhtiö Finaviaa 350 miljoonalla eurolla – yhtiö itse tähtää 200 miljoonan säästöihin

Hallitus siunasi Altian sulautumisen norjalaisen Arcuksen kanssa

OP Ryhmän tammi–syyskuun tulospudotus 150 miljoonaa euroa, talletuskannan poikkeuksellinen kasvu kertoo asiakkaiden varautumisesta