Talous

Ravintolakonsernin toimitusjohtaja vetoaa ravintola-alan puolesta avoimella kirjeellä: "Ministeri, sormi katkaisijalla on teidän"

Toimitusjohtaja Aku Vikström arvioi, että etenkin pienistä ravintoloista moni joutuu sulkemaan ovensa lopullisesti.
NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström pitää selvänä, etteivät ravintoloille luvatut korvaukset riitä kattamaan rajoituksista aiheutuneita menetyksiä. LEHTIKUVA / HANNA MATIKAINEN

Ravintolakonserni NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström syyttää avoimessa kirjeessä ravintola-alaan kohdistuvien koronarajoitusten sysäävän alan kuilun partaalta kuilun pohjalle.

Vikström kirjoittaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.) kohdennetussa kirjeessä, että rajoitukset syövät ravintola-alan kasvun edellytykset pitkäksi aikaa. Hän arvioi, että etenkin pienistä ravintoloista moni joutuu sulkemaan ovensa lopullisesti.

Vikströmin mukaan on selvää, etteivät matkailu- ja ravintola-alalle luvatut korvaukset hyvitä täysimittaisesti rajoitusten aiheuttamia menetyksiä. Hänen mukaansa hallituksen pitäisi tukea palvelujen kysyntää arvonlisäveron määräaikaisilla alennuksilla sekä harkita nuorten työntekijöiden työnantajamaksujen määräaikaista alentamista.

Kirjeestä on julkaistu koko sivun ilmoituksena lyhyempi versio Satakunnan Kansan ja Länsi-Suomen etusivuilla. Lehdet ilmestyvät Kiurun kotimaakunnassa Satakunnassa. Lehtien etusivuilla julkaistussa versiossa on Vikströmin ohella allekirjoittajina paikallisia ravintola-alan yrittäjiä.

"Yritykset ovat jo lomauttaneet ja irtisanoneet henkilöstöään. Nyt valot sammutetaan täysin ja ministeri, sormi katkaisijalla on teidän", lehtien etusivuilla lukee.

Lyhyempi versio on luettavissa Vikströmin Facebook-sivulla julkaistussa päivityksessä.

Satakunnan Kansan erikseen haastattelema Vikström sanoo lehdelle, että kirje on kohdistettu koko hallituksen sijaan Kiurulle, sillä rajoitukset on tehty sosiaali- ja terveysministeriön vetäminä.

"Näkökulmastamme tämä henkilöityy vastuuministeriin Krista Kiuruun. Hänet me haluamme herättää", Vikström sanoo.

Lisäksi Vikström kertoo lehdelle toivovansa, että ravintola-alaa kuultaisiin rajoituksia suunniteltaessa.

Lue lisää

Hans Välimäki kertoo, mitkä ovat suomalaisten ravintoloiden suurimmat ongelmat – lisäksi hän paljastaa pahimmat ammatilliset mokansa

Irlanti määrää ihmiset pysymään kodeissaan ja ravintolat saavat myydä vain noutoruokaa

Hallitus suosittelee kokoontumis- ja harrastusrajoituksia 7 alueelle, joissa korona on kiihtymisvaiheessa – Annika Saarikko vetosi nuoriin koronan taltuttamiseksi

Näitä uusia rajoituksia hallitus suosittaa koronan takia – katso suora lähetys klo 13:30