Talous

Puolustusvoimat hankkii kotimaisia pimeänäkölaitteita ja maalinpaikannuslaitteita

Hankinnan työllistävä vaikutus Suomessa on 40 henkilötyövuotta. Varaus on myös lisähankinnoille.
Nyt tehtävän hankinnan arvo on yli 13 miljoonaa euroa. LEHTIKUVA / HANDOUT / EETU RAITANEN

Puolustusvoimat hankkii kotimaisia pimeätaisteluvälineitä ja maalinpaikannuslaitteita, kertoo puolustusministeriö. Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) on valtuuttanut Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen tekemään sopimuksen hankinnasta suomalaiselta Senop-yhtiöltä.

Hankintaan kuuluu kypärään kiinnitettäviä valonvahvistimia ja kranaatinheitinkomppanioiden maalinpaikannuslaitteita. Sopimukseen sisältyy myös lisähankintavaraus asekiinnitteisten lasertähtäimien hankinnasta.

"Pidän erittäin tärkeänä, että hankinta ylläpitää ja kehittää kotimaassa toimivan optroniikkateollisuuden tuotantokykyä, osaamista ja huoltovarmuutta. Lisäksi on huomionarvoista, että sillä on kymmenien henkilötyövuosien työllistävä vaikutus kotimaassa", Kaikkonen sanoo tiedotteessa.

Senopin mukaan yhtiön uusi valonvahvistin on tarkoitettu sotilaan henkilökohtaiseksi pimeänäkölaitteeksi taistelukentälle. Senopin Lilly-maalinpaikannuslaite puolestaan on yhtiön kuvauksen mukaan ominaisuuksiltaan monipuolinen maalinpaikannukseen, valvontaan ja erilaisiin mittaustehtäviin soveltuva laite.

Tuotteet toimitetaan vuoden 2021 loppuun mennessä ja ne otetaan käyttöön vuodesta 2022 alkaen.

Nyt tehtävän hankinnan arvo on yli 13 miljoonaa euroa. Viisivuotisen lisähankintavarauksen enimmäisarvo on noin 209 miljoonaa euroa.

Hankinnan työllistävä vaikutus Suomessa on 40 henkilötyövuotta ilman lisähankintavarauksen lunastamista.

Senop on Puolustusvoimien kalustoa huoltavan Millog oy:n tytäryhtiö ja osa Patria-konsernia.

Lue lisää

Puolustusvoimat uusii varusmiehille tuttuja "kessejä" eli kevyitä kertasinkoja

Ensi vuodeksi suunniteltu kansainvälinen sotaharjoitus korvataan kansallisella pääsotaharjoituksella

Lentonäytös toi Kauhavalle sotilaskentän statuksen – Nouseeko Etelä-Pohjanmaan taivaalle jälleen hävittäjäkoulutettavia?

Puolustusvoimat tarkentaa maastoruokailuohjetta kritiikin jälkeen – "Osa varusmiehistä on kokenut, ettei ruoka tahdo riittää"