Talous

Finnair vähentää maaliskuuhun mennessä Suomesta 600 työpaikkaa ja jatkaa tuhansien lomautuksia

Topi Manner: "Finnairin uudelleenrakentaminen edellyttää sitä, että olemme kilpailukykyisiä, kun lentoliikenne lähtee vähitellen elpymään."
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Irtisanomiset tehdään ensi maaliskuun loppuun mennessä.

Lentoyhtiö Finnair vähentää yt-neuvottelujen päätteeksi 700 työpaikkaa, joista 600 on Suomessa. Samalla lentoyhtiö jatkaa lähes koko henkilöstönsä lomautuksia Suomessa.

Irtisanomiset tehdään maaliskuun 2021 loppuun mennessä.

Yhtiön toimitusjohtaja Topi Manner kuvailee päivää surulliseksi Finnairille.

"Muutokset ovat kuitenkin välttämättömiä ja väistämättömiä, sillä Finnairin uudelleenrakentaminen edellyttää sitä, että olemme kilpailukykyisiä, kun lentoliikenne lähtee vähitellen elpymään. Sen vuoksi meidän on tehtävä jatkossa monia asioita toisin menestyäksemme kilpailluilla markkinoilla", Manner sanoo tiedotteessa.

Yhtiö aloitti yt-neuvottelunsa syyskuussa. Tuolloin se arvioi, että työpaikkoja vähenisi noin 1 000. Mannerin mukaan henkilöstön kanssa neuvotteluissa löytyi säästöratkaisuja, joiden ansiosta noin 150 työpaikkaa säästyi.

Yt-neuvottelujen piirissä oli yhteensä noin 2 800 työntekijää. Mukana oli yhtiön koko henkilöstö Suomessa matkustamopalvelijoita ja lentäjiä lukuun ottamatta.

Finnairilla on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti yhteensä 6 500 työntekijää.

Lue lisää

Hyvät uutiset koronarokotteesta saivat pörssit pomppaamaan – Finnairin osake noin 23 prosentin nousussa Helsingin pörssissä

Finnairin Manner: Suomellekin eurooppalainen standardi, matkustusrajoitukset ovat nyt liian tiukkoja – lentoyhtiön tulos syöksyi rankasti miinukselle

Kun ankkuriyhtiö lähtee kaupungista

Otson yt-neuvottelut päättyivät: ei irtisanomisia, lomautukset jatkuvat