Talous

Kukkien laatutuottajat haluavat pitää maaseudun asuttuna

Vuoden paras kukkaviljelmä on Puutarha Rauno Nieminen Honkajoelta.
Onni Ojala
Vuoden parasta kukkatarhaa pitävät Marjo (vas.), Tuula ja Rauno Nieminen.

Vuoden paras kukkaviljelmä Puutarha Rauno Nieminen arvostaa kotimaisuutta ja paikallisuutta.

Puutarhan yrittäjät kertovat Kauppapuutarhaliiton tiedotteessa haluavansa pitää maaseudun elävänä ja tarjota lähiseudun asiakkaillemme monipuolisesti lähikukkia, mutta myös muita puutarhatuotteita.

Yrityksen perustivat Rauno ja Tuula Nieminen vuonna 1980. Nyt mukana on myös tytär Marjo Nieminen. Kukkien lisäksi puutarha kasvattaa avomaavihanneksia ja marjoja.

Puutarha Rauno Nieminen sijaitsee Honkajoella ja palkinto jaettiin keskiviikkona 28.10. Kauppapuutarhaliitto ry:n vuosikokouksessa.

Puutarha keskittyy kevätsesonkiin, joka alkaa orvokeilla maaliskuussa. Tosin valmistautuminen kevääseen ja kesään lähtee käyntiin jo tammikuussa kylvöillä. Muualta ostettavat kukkien pikkutaimet ja pistokkaat saapuvat tammi–maaliskuussa.

Syksyllä valikoimiin tulevat joulutähdet.

Vuodessa puutarha kasvattaa noin 200 000 kukkaa. Ne myydään suoraan puutarhalta kukkakaupoille, puutarhamyymälöille ja seurakunnille.

Puutarhan yhteydessä oleva myymälä on avoinna ympäri vuoden.

Yrityksellä on kasvihuoneita noin 6 500 neliömetriä. Kokonsa puolesta yritys on Kauppapuutarhaliiton mukaan selvästi suurempi kuin vastaavan kaltaiset lähikukkaviljelmät Suomessa.

Sesonkiaikana yritys työllistää 40 henkilöä.

Kukkien laatutuottajapalkinnon myöntää vuosittain Kotimaiset Kasvikset ry. Tunnustus on myönnetty vuodesta 1994 lähtien.

Lue myös:

Kotimaisuuden ja kestävyyden puolesta liputtava Pinsiön Taimisto nimettiin Vuoden laatutuottajaksi

Lue lisää

Turveyrittäjä: ”Toimeentulo loppuu, kuka poliittisten päätösten hinnan maksaa?” – EU-rahoista ei ole apua akuuttiin kriisiin

Koneyrittäjät: Väitteet yrittäjien epäreilusta kohtelusta ovat totta – "Kustannusten säästöstähän siinä on kysymys"

PK-yrityksille enteillään vaikeuksia ensi vuodelle: Investointilama vie koronakuoppaan – Pohjois-Suomen yrittäjillä nyt vaikein tilanne

Korona iski Veikkaukseen – satoja ihmisiä uhkaa lomautus