Talous

Tallink-konsernin kolmannen vuosineljänneksen tappio lähes 24 miljoonaa – ei odota lainkaan voittoa tilikaudelta 2020

Viime vuonna samaan aikaan yhtiö teki runsaat 54 miljoonaa euroa voittoa.
Tallink Silja
Tallink-konserni on joutunut vähentämään yli 2 000 työntekijää tänä vuonna.

Tallink-konserni julkaisi eilen kolmannen vuosineljänneksen ja ensimmäisen 9 kuukauden tuloksensa. Ne vahvistavat, että yhtiö ei odota tekevänsä voittoa koko tilikaudella 2020.

Tavallisesti vuoden kolmas neljännes on laivayhtiöille sesonkia. Viime vuonna samaan aikaan Tallink-konserni teki voittoa runsaat 54 miljoonaa euroa. Viimeisimmällä neljänneksellä lipputuotot laskivat 58,6 prosenttia, laivamyynnit 50,6 prosenttia, rahtituotot 21,5 prosenttia ja hotellimajoitustuotot 73,2 prosenttia verrattuna vuoden 2019 vastaavaan ajanjaksoon.

Kolmannella neljänneksellä yhtiö sai huomattavasti vähemmän taloudellista tukea verrattuna vuoden toiseen neljännekseen. Toiminta keskittyi pitkän aikavälin kannattavuuden turvaamiseen, mukaan lukien yhtiön toimintojen uudelleenjärjestelyjen aloittaminen sekä 100 miljoonan euron käyttöpääomalainan ensimmäisen 40 miljoonan euron erän nostaminen.

Vuoden ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana konserni on tehnyt 81,5 miljoonan euron nettotappion, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan teki runsaat 44 miljoonaa euroa nettovoittoa.

Yhtiön johto kuvailee viimeisintä neljännesvuotta ylä- ja alamäeksi, joka aloitettiin toiveikkaasti avaamalla uusia reittejä ja toivoen elpymistä. Koronapandemiasta johtuvien matkustusrajoitusten vaikutus toimintaan on väistämätön.

Vuoden alussa konsernissa oli noin 7 200 työntekijää, Nyt heitä on alle 5 000.

Johdon mukaan Tallinkin toiminta jatkuu kevyempänä, keskittyneempänä ja tehostetumpana. Tähtäimessä on toteuttaa suunnitelmia ensi vuoden keväälle ja kesälle sekä harjoittaa jatkuvasti liiketoimintaa siellä, missä se on mahdollista.

Markkinoille tuodaan uusia tuotteita ja palveluita, joilla pyritään turvaamaan yrityksen tulevaisuus ja mahdollisimman suuri osa työpaikoista.

Lue lisää

Uusia laivatilauksia ei ole odotettavissa vuosiin: Meyer Turku irtisanoo 84 – kaikkiaan työt ovat loppuneet 250 ihmiseltä

Lännen Media: Varustamoille valmistellaan miljoonaluokan koronatukipakettia syksyksi – reittituella halutaan varmistaa liikenteen sujuminen

Turku testaa pilottikokeilla sataman koronaneuvontapisteitä – pisteillä tarjotaan testiä Ruotsista tuleville

Viking Linen tulos upposi koronan myötä – matkustajatoiminnan tuotot vähenivät lähes 90 prosentilla