Talous

Nordean palveluissa tänään laaja katko

Katko alkoi yhdeltä yöllä, ja sen on kerrottu kestävän koko päivän.
LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Katkon arvioidaan päättyvän korttien osalta noin iltayhdeksältä, muiden palveluiden osalta puoliltaöin.

Nordean palveluissa on tänään laaja katko. Katko alkoi yhdeltä yöllä, ja sen on kerrottu kestävän koko päivän. Sen aikana Nordean korteilla ei voi nostaa käteistä eikä Nordean pankkitunnuksia voi käyttää sähköiseen tunnistautumiseen.

Verkko- ja mobiilipankit ovat pois käytöstä. Korttimaksaminen onnistuu rajoitetusti esimerkiksi kaupoissa ja kylmäasemilla, mutta siinä voi esiintyä ongelmia.

"Katkon syynä on Nordean tietojärjestelmille tehtävät välttämättömät muutos- ja ylläpitotyöt, joiden myötä varmistamme asiakkaille laadukkaat palvelut myös tulevaisuudessa", Nordea selitti verkkosivuillaan katkon syytä.

Katkon arvioidaan päättyvän korttien osalta noin iltayhdeksältä, muiden palveluiden osalta puoliltaöin.

Myös OP:n verkkopalveluissa on ollut käyttökatko, jonka on arvioitu päättyvän aamukuudelta sunnuntaina.

Aiheet Nordea
Lue lisää

Sampo kevensi Nordea-omistuksistaan viidenneksen, myi yli miljardilla eurolla – Analyytikko: "Pakko kyllä sanoa, että ajankohta on vähän yllättävä"

Nordea paransi tulostaan – asuntoluottojen volyymit ja markkinaosuudet kasvoivat

Ruotsalaislehti: Sampo tutkii mahdollisuuksia Nordea-omistuksensa myymiseen – omistusten arvo noin viisi miljardia euroa

Tuntuuko euron korotus palvelumaksussa pieneltä? – pankit keräävät niistä kymmeniä miljoonia, OP perii nyt kahden euron maksun korottomalta käyttötililtä