MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Talous

Hallitus esittää konkurssilakiin uutta väliaikaista muutosta

Meidän on tehtävä kaikkemme pelastaaksemme elinvoimaiset yritykset, toteaa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.
Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) sanoo tiedotteessa muun muassa, että väliaikaisella muutoksella annettaisiin yrityksille lisäaikaa järjestää maksuasioitaan. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Hallitus esittää konkurssilakiin uutta väliaikaista muutosta velallisen eduksi. Tällä halutaan auttaa yrityksiä selviytymään koronakriisin yli.

Esityksen mukaan konkurssiuhalla tehostetun maksukehotuksen jättäminen noudattamatta muodostaisi oletuksen maksukyvyttömyydestä, jos velallinen ei ole 30 päivän kuluessa maksukehotuksesta hoitanut velkaansa. Tavallisesti maksuaika on viikko.

"Meidän on tehtävä kaikkemme pelastaaksemme elinvoimaiset yritykset, joille koronavirusepidemia on aiheuttanut maksuvaikeuksia. Väliaikaisella muutoksella annettaisiin yrityksille lisäaikaa järjestää maksuasioitaan", sanoo oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) tiedotteessa.

Lain on tarkoitus tulla voimaan helmikuun alussa ja olla voimassa syyskuun loppuun asti. Vastaava väliaikainen laki on ollut voimassa keväästä saakka.

Lue lisää

Energiavaikuttaja huolestui sähkön riittävyydestä poikkeustilanteissa: "Yhdelläkään maalla ei ole velvoitetta myydä sähköä tänne"

Sanoma käynnistää yt-neuvottelut alueellisissa uutistoiminnoissa

Tuuli tyyntyi lauantaina – sähkön tuotanto romahti 17 Loviisan ydinvoimalan verran

Konkurssi ei pelota, mutta stressi on suurta – moni yrittäjä arvioi työkykynsä olevan huolestuttavalla tasolla