Talous

Alkon Leena Laitinen nousemassa Atrian hallitukseen – Snellman Group ja S-ryhmä Laitisen aiempia työpaikkoja

Alkon toimitusjohtajaa Leena Laitista esitetään elintarvikeyhtiö Atrian uudeksi hallituksen jäseneksi. Ennen Alkon toimitusjohtajuutta Laitinen oli elintarvikealalla toimivan Snellman Groupin konsernijohtaja.
Kari Salonen
Leena Laitinen aloitti Alkon toimitusjohtajana syksyllä 2017.

Atria Oyj:n osakkeenomistajien nimitystoimikunta esittää yhtiökokoukselle, että Leena Laitinen valittaisiin uudeksi hallituksen jäseneksi.

Laitinen tuntee elintarviketeollisuuden lisäksi päivittäistavarakaupan: ennen Snellman Groupin konsernijohtajuutta hän työskenteli pitkään S-ryhmässä. Laitinen toimi muun muassa SOK:n käyttötavarakaupan johtajana.

Hallitukseen esitetään uutta jäsentä, sillä Harri Sivula jää pois Atrian hallituksesta.

Nimitystoimikunta ehdottaa yhtiökokoukselle myös, että hallituksen erovuorossa olevat jäsenet Kjell-Göran Paxal ja Ahti Ritola valittaisiin uudelleen hallitukseen.

Paxal on toiminut Osuuskunta Pohjanmaan Lihan hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2010.

Ritola johtaa Itikka osuuskunnan hallitusta: hän on ollut hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2018. Itikka osuuskunnan hallitukseen hän on kuulunut vuodesta 2013.

Nimitystoimikunta ehdottaa yhtiökokoukselle, että hallitukseen valittaisiin yhteensä kahdeksan jäsentä. Se on sama määrä kuin nykyisessä hallituksessa.

Ennallaan pysyvät myös palkkiot ja kokouskulujen korvaukset, mikäli yhtiökokous hyväksyy nimitystoimikunnan ehdotukset.

Nimitystoimikunta ehdottaa, että hallituksen puheenjohtajan palkkio on 4 800 euroa kuukaudessa, varapuheenjohtajan palkkio 2 600 euroa kuukaudessa ja hallituksen jäsenen palkkio 2 200 euroa kuukaudessa.

Atria Oyj:n hallituksen tämänhetkinen puheenjohtaja on Seppo Paavola ja varapuheenjohtaja Pasi Korhonen. Hallituksen jäsenet ovat Nella Ginman-Tjeder, Jukka Kaikkonen, Jukka Moisio, Kjell-Göran Paxal, Ahti Ritola ja Harri Sivula.

Atrian yhtiökokous pidetään huhtikuun lopussa.

Lue lisää:

Alkon tuore toimitusjohtaja: Panostamme valikoimaan ja vastuullisuuteen

Itikan hallituksen puheenjohtaja Atrian suurinvestoinnista: ”Kertoo sitoutumisesta, luo ylisukupolvista uskoa tulevaan”

”Broilerintuotanto toimii esimerkkinä muille" – Itikan hallituksen puheenjohtaja evästää Atriaa: "Toimintatapaa hiottava yhä, heijastuu myös alkutuotantoon"

Lue lisää

Alkon myynti kasvoi koronavuonna 13 prosenttia – toimitusjohtaja kiittelee kokonaiskulutuksen vähenemistä

”Broilerintuotanto toimii esimerkkinä muille" – Itikan hallituksen puheenjohtaja evästää Atriaa: "Toimintatapaa hiottava yhä, heijastuu myös alkutuotantoon"

Itikan hallituksen puheenjohtaja Atrian suurinvestoinnista: ”Kertoo sitoutumisesta, luo ylisukupolvista uskoa tulevaan”

Atria markkinoi uutta ilmettään Helsingillä: "Haluamme tuoda monipuolisesti esiin juuriamme"