Talous

SRV ostaa Rakennusliike Purmosen koko osakekannan ja vetäytyy Itä-Suomesta

Vuosien varrella Rakennusliike Purmonen Oy on rakentanut lukuisia julkishallinnon kohteita, asuinkerrostaloja, teollisuusrakennuksia ja yritysten liiketiloja.
Seppo Samuli
Rakennusliike Purmonen rakensi muun muassa nykyään Joensuuhun kuuluvan Enon kirjaston.

SRV ostaa yhtiöön kuuluvan Itä-Suomen alueella toimivan Rakennusliike Purmonen Oy:n koko osakekannan. Oston myötä Rakennusliike Purmonen lopettaa liiketoimintansa ja SRV vetäytyy strategiansa mukaisesti Itä-Suomen alueelta.

Sisä-Suomen yksikkö vastaa Rakennusliike Purmosen toiminnan lopettamisesta ja sopimusten velvoitteiden hoitamisesta. SVR lähetti aiheesta tiedotteen maanantaina.

Rakennusliike Purmonen Oy perustettiin vuonna 1989 SRV:n perustajan Ilpo Kokkilan, Erkki Purmosen ja Petri Purmosen toimesta. SRV omisti yrityksestä enemmistön ja yritys toimi samalla omistajapohjalla yli 30 vuotta.

Kaupan myötä Erkki Purmonen vetäytyy eläkkeelle, luopuu hallituksen jäsenyydestä ja toimisuhde toimitusjohtajan tehtävässä päättyy. Yhtiöllä ei ole enää käynnissä olevia rakennusurakoita.

”Rakennusliike Purmonen on pitkän historiansa ajan vastannut itsenäisesti SRV:n Itä-Suomen rakentamisesta laadukkaasti ja asiakaskeskeisesti. Haluammekin lämpimästi kiittää Erkkiä pitkäaikaisesta hyvästä yhteistyöstä ja toivottaa hänelle hyviä eläkepäiviä”, SRV:n johtaja Juha Toimela sanoo tiedotteessa.

Vuosien varrella Rakennusliike Purmonen Oy on rakentanut lukuisia julkishallinnon kohteita, asuinkerrostaloja, teollisuusrakennuksia, yritysten liiketiloja sekä vaativia erikoiskohteita. Yritys toimi myös uranuurtajana puurakentamisessa. Purmonen toteutti vuosien varrella muun muassa Enon pääkirjaston ja Kiihtelysvaaran Heinävaaran koulun.

SVR on vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä vuodesta 2007 listattu rakennusalan yhtiö.

Lue lisää

Luken Kojola: Koirasusia ei vaeltele ihmisten pihoilla

Jyväskylässä osoitetaan mieltä rasismia vastaan

Työmarkkinat tarvitsevat talvisodan henkeä

POLITIIKASTA LYHYESTI