Talous

Marin Aamulehdelle: Hallitus todennäköisesti jatkaa yrityksille suunnattua koronatukea

Yritysten kustannustukeen valmistellaan jatkoa, ja sitä pyritään Marinin mukaan jatkamaan niin kauan kuin koronakriisi kestää.
LEHTIKUVA /Emmi Korhonen
Pääministeri Sanna Marinin mukaan EU:n elvytyspaketin lopullista määrää on vielä aikaista arvioida.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan on hyvin todennäköistä, että hallitus jatkaa yrityksille suunnattuja koronatukia. Marin arvioi asiaa Aamulehdelle.

Yritysten kustannustukeen valmistellaan jatkoa, ja sitä pyritään Marinin mukaan jatkamaan niin kauan kuin koronakriisi kestää.

Konkurssisuojan poistuminen helmikuussa ei tällä tietoa vaikuttaisi aiheuttavan suurta konkurssiaaltoa, Marin sanoo haastattelussa.

Hiljattain uutisoitiin, että EU:n elvytyspaketti voi jäädä Suomen osalta odotettua pienemmäksi, jos Suomi selviää pandemiasta muita maita vähäisemmin vaurioin.

Marinin mukaan elvytyspaketin lopullista määrää on vielä aikaista arvioida. Pääministeri muistuttaa, että Suomi on kannattanut koronaelvytyksen määrän sitomista siihen, millaisia vaikutuksia epidemiasta kussakin maassa seuraa.

Lue lisää

Koronan torjunnassa nyt kaaoksen makua

Vapaavuori: Pahentuneeseen koronatilanteeseen täytyy käyttää oikeasuhtaisia keinoja

Marin Ylellä: Pääkaupunkiseudun rajoitusten purkaminen vaarantaa epidemian hallinnan – Vapaavuori torjuu moitteet vastuuttomuudesta

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 99–78