Talous

Halpalentoyhtiö Ryanair ennakoi tekevänsä miljarditappion tällä tilikaudella

Yhtiölle on tulossa vaikein vuosi 35 vuoden mittaisessa historiassa.
Ryanair uskoo, että kun koronakriisi jää taakse, syntyy yhtiölle uusia mahdollisuuksia, koska kriisi myllertää Euroopan lentoliikennemarkkinoita. Lehtikuva/AFP

Irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair arvioi, että sen tilikauden tappio nousee lähes miljardiin euroon. Maaliskuun lopulla päättyvän tilikauden tulos romahti koronakriisin seurauksena, kun matkustaminen pysähtyi kuin seinään.

Yhtiön mukaan tulossa on vaikein vuosi 35 vuoden mittaisessa historiassa. Viime vuoden loka-joulukuussa yhtiölle kertyi 306 miljoonan euron tappiot. Vuotta aiemmin voittoa kertyi 88 miljoonaa euroa.

Kauden matkustajamäärä on jäämässä 26–30 miljoonaan, kun yhtiö ennen koronaa arvioi lennättävänsä tilikauden aikana 155 miljoonaa ihmistä.

Ryanair uskoo kuitenkin, että kun koronakriisi jää taakse, syntyy yhtiölle uusia mahdollisuuksia, koska kriisi myllertää Euroopan lentoliikennemarkkinoita.

"Odotamme Euroopan sisäisen kapasiteetin kutistuvan merkittävästi lähivuosina, mikä luo Ryanairille kasvumahdollisuuksia."

Ryanair sanoo aikovansa palauttaa tarjontansa entiselle tasolleen heti, kun koronavirus saadaan kuriin. Samalla se patisti EU-maita vauhdittamaan rokotuksia.

"Britannian rokotusohjelma on saavuttamassa tavoitteen rokottaa lähes puolet väestöstä maaliskuun loppuun mennessä. EU:n tulee nyt saada rokotusohjelmansa hidas aloitus vauhtiin ja saavuttaa Britannia", yhtiö patistaa.

Lue lisää

EU hyväksyi Pirkkalan ja Ryanairin sopimuksen

Reittilennot elvyttivät Lappeenrannan satavuotiaan lentokentän – muualta Euroopasta houkutellaan turisteja Saimaalle

Suomessa ei ole todettu lennolta saatuja koronatartuntoja

Lentolippujen hinnat saattavat nousta ja liikematkustus supistua pysyvästi kriisin seurauksena – Finnairin entinen pääjohtaja Suila perää lentoyhtiöiden pelastamiseen selkeitä pelisääntöjä