Talous

Pandemian koetteleman laivayhtiö Viking Linen tulos romahti

Yhtiön mukaan koronapandemia on vaikuttanut tulokseen ja maksuvalmiuteen huomattavasti viime vuonna ja negatiivinen vaikutus jatkuu.
Koronapandemia on vaikuttanut Viking Linen tulokseen ja maksuvalmiuteen huomattavasti viime vuonna ja negatiivinen vaikutus jatkuu. LEHTIKUVA / VESA-MATTI VÄÄRÄ

Viking Linen liikevaihto romahti loka-joulukuussa 34,6 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 115,6 miljoonasta eurosta. Liiketulos painui 14,1 miljoonaa euroa tappiolle, kun vuosi sitten tappiota tuli 0,1 miljoonaa euroa.

Koko vuoden liikevaihto oli vajaat 189 miljoonaa euroa, kun vuonna 2019 liikevaihto oli yli 496 miljoonaa euroa. Koko viime vuoden liiketulos painui yli 49 miljoonaa euroa tappiolle, kun se edeltävänä vuonna oli yli 17 miljoonaa euroa plussalla.

Yhtiön mukaan koronapandemia on vaikuttanut tulokseen ja maksuvalmiuteen huomattavasti viime vuonna ja negatiivinen vaikutus jatkuu.

"Epävarmuus viranomaisten vaatimuksista, tuista, rokotusohjelmien vaikutuksista ja niihin liittyvistä matkustajaliikenteen rajoituksista sekä markkinoiden kysynnästä tulee vaikuttamaan Viking Linen toimintaan, tulokseen ja taloudelliseen asemaan", tiedotteessa sanotaan.

Kehitykseen liittyy yhtiön mukaan suurta epävarmuutta, minkä takia tulosennustetta kuluvalle vuodelle ei anneta.

Lue lisää

Lentoyhtiö Finnairin syöksy oli jyrkkä – liiketappio ylitti liikevaihdon

Matkustajakadosta kärsivät lentoyhtiö Finnair ja laivayhtiö Viking Line kertovat koronavuoden tuloksensa

Mediayhtiö Alma Median tulos jatkuvista toiminnoista supistui – myös liikevaihto putosi

Eläkeyhtiö Ilmarisen tammi-syyskuun tulos jäi miinukselle sata miljoonaa, mutta sijoitussalkun tuotto nousi plussalle