Talous

EU lupasi tuplata tukensa globaaliin koronarokotejakeluun, antaa miljardin

Muun muassa Britannia, Yhdysvallat ja Israel ovat saaneet rokotukset käyntiin unionia paremmin.
LEHTIKUVA/AFP
EU:n on nyt valmis sijoittamaan ohjelmaan miljardi euroa.

Euroopan unioni ilmoittaa perjantaina tuplaavansa panostuksensa YK:n alaisen Maailman terveysjärjestön WHO:n covax-ohjelmaan, jossa rikkaat maat tukevat köyhempiä maita rokotteiden hankkimisessa.

EU:n on nyt valmis sijoittamaan ohjelmaan miljardi euroa. Lisäksi unioni antaa sata miljoonaa euroa koronaviruksen vastaiseen taisteluun Afrikassa.

EU:n johto kertoo panostuksista virallisesti G7-maiden virtuaalisessa kokouksessa perjantaina.

EU:n oma rokottamisohjelma on lähtenyt käyntiin verkkaisesti lähinnä rokotteiden heikon saatavuuden vuoksi. Muun muassa Britannia, Yhdysvallat ja Israel ovat saaneet rokotukset käyntiin unionia paremmin.

Jo aikaisemmin Yhdysvallat kertoi, että se on valmis rahoittamaan covax-ohjelmaa neljällä miljardilla dollarilla. Uutistoimistojen mukaan Yhdysvaltain tukisummasta puolet on määrä antaa kuun loppuun mennessä ja loput seuraavan kahden vuoden aikana.

G7-maiden johtajien on määrä keskustella kansainvälisestä yhteistyöstä koronapandemian hillitsemiseksi ja tukahduttamiseksi.

Lue lisää

Saksa jouduttaa viljelijöiden ja tilojen työntekijöiden koronarokotuksia

Kommentti: Tältä näyttää etäkoululaisen lounas Keravalla – kaupunki siirtyi viikoittaiseen ateriajakeluun ja valmisruokaan

Eduskunta hyväksyi ravintoloiden sulkemisen lähes koko Suomessa kolmeksi viikoksi

Merivartiosto käännytti lähes sata ihmistä takaisin Viroon viime viikolla Helsingin satamassa