Talous

Yksi asia paljastaa, että tilisi halutaan tyhjentää – POP Pankki varoittaa avaamasta huijaussähköpostin linkkiä, joka kehottaa kirjautumaan verkkopankkiin

POP Pankin nimissä on lähetetty kalasteluviestejä, joiden linkissä pyydetään käyttäjän tunnuksia. Niitä pankki ei koskaan kysy sähköpostissa.
Pentti Vänskä
POP Pankin nimissä tulleissa kalasteluviesteissä pyydetään lukemaan uusi verkkopankkiin saapunut viesti ja kehotetaan kirjautumaan verkkopankkiin sähköpostissa olevan linkin kautta. Viestissä olevaa linkkiä ei tule klikata, pankki muistuttaa.

POP Pankin nimissä on lähetetty sähköposteja, joissa kehotetaan siirtymään verkkopankkiin viestissä olevan linkin kautta. POP Pankki muistuttaa tiedotteessaan, että verkkopankkiin tulee aina turvallisuussyistä kirjautua pankin omilta sivuilta.

"Viesteissä ollutta linkkiä ei pidä aukaista. Kaikista POP Pankin tietoon tulleista viesteistä ja kalasteluverkkosivuista on lähetetty sulkemisilmoitukset", pankki kertoo.

Kalasteluviestit on kirjoitettu kohtuullisen hyvällä suomen kielellä. Toisaalta viesteissä näkyy, että vaikka lähettäjän nimi on POP Pankki, lähettävä osoite on jotain muuta.

Tämä on yksi tapa tunnistaa huijausviesti. Lähettäjä kannattaa tarkistaa etenkin silloin, jos viesti tulee joltain muulta kuin omalta pankilta.

Lue lisää:

Microsoft-huijari väitti soittavansa teknisestä tuesta – vei helsinkiläismieheltä 100 000 euroa

Lue lisää

Ulosottomies ei kysele puhelimessa pankkitunnuksia

Säästö- ja POP-pankit uhmanneet suositusta: Jättäneet lainakoron hyvityksen maksamatta

MT selvitti: Keskivertoviljelijä jää vaille lainapäätöstä

Ylikorko syytä palauttaa tiloille