Talous

Orthex aikoo listautua Helsingin pörssiin

Yhtiö haluaa kerätä 10 miljoonaa euroa uutta pääomaa.
Vesa Moilanen
Listautumista Helsingin pörssiin suunnittelee jälleen uusi yritys.

Käyttötavaravalmistaja Orthex kertoo suunnittelevansa listautumisantia ja osakkeidensa listaamista Helsingin pörssiin. Osakeannissa on tavoitteena kerätä noin 10 miljoonaa euroa uutta pääomaa.

Orthexin tuotteet kattavat monipuolisen valikoiman säilytyslaatikoita, keittiötarvikkeita sekä tuotteita kotiin ja pihaan. Yhtiön keskeisiin maantieteellisiin markkinoihin kuuluvat Pohjoismaat. Muita markkinoita ovat muun muassa Saksa, Ranska ja Britannia.

"Orthex on yksi Pohjoismaiden johtavista käyttötavaroiden valmistajista, ja tavoitteenamme on tehdä kuluttajien arjesta helpompaa vastuullisesti valmistetuilla, kestävillä tuotteillamme. Uskomme, että säilytysbrändimme SmartStore-tuotteet mielletään Pohjoismaissa tuoteryhmän kärkibrändeiksi", sanoo yhtiön toimitusjohtaja Alexander Rosenlew tiedotteessa.

Hänen mukaansa mahdollinen listautuminen on luonnollinen askel yhtiön kasvustrategiassa ja antaa mahdollisuuden kasvattaa tunnettuutta ja kiihdyttää kasvua Euroopassa.

Listautumisannin odotetaan koostuvan sekä osakeannista, jossa Orthex laskee liikkeelle uusia osakkeita, että osakemyynnistä, jossa eräät yhtiön osakkeenomistajat myyvät osakkeitaan.

Orthex kertoo, että yhtiöllä on yli 100 vuoden kokemus kodin käyttötavaroiden valmistuksesta, suunnittelusta ja markkinoinnista.

Yhtiö liikevaihto oli viime vuonna 76 miljoonaa euroa ja liikevoitto 12 miljoonaa euroa.

Listautumista suunnittelee myös rakennusalan suunnittelu- ja konsulttiyhtiö Sitowise, joka kertoi keskiviikkona harkitsevansa listautumista Helsingin pörssin päälistalle. Infrarakentaja Kreate listattiin pörssiin helmikuussa.

Toisaalta pörssistä on lähtemässä pois kuituyhtiö Ahlstrom-Munksjö. Viime vuonna pörssistä vedettiin pois muun muassa teleyhtiö DNA.

Lue lisää

Tiesitkö, että nostalgisten Sarvis-tuotteiden alkuperä löytyy lehmän maidosta?

Orthex ja Stora Enso aloittavat yhteistyön – uudet keittiövälineet 98 prosenttisesti biomateriaalia

Lemmikkitarvikkeita myyvä Musti ylimerkittiin matkalla pörssiin

Pramia haluaa ostaa Altian: "Tästä on puhuttu ehkä 15 vuotta"