Talous

Marimekko palautti sivuilleen maininnan puuvillan Xinjiang-kiellosta

Yhtiö oli poistanut maininnan sen jälkeen, kun Kiinassa aloitettiin boikottiliike sellaisia yrityksiä vastaan, jotka ovat pitäneet esillä Xinjiangin uiguurialueen ihmisoikeusrikkomuksia.
Kiinassaon boikotoitu sellaisia yrityksiä, jotka ovat pitäneet esillä Xinjiangin alueen ihmisoikeusrikkomuksia. LEHTIKUVA/AFP

Tekstiiliyhtiö Marimekko on palauttanut verkkosivuilleen maininnan siitä, ettei yhtiö toistaiseksi hyväksy tuotteissaan puuvillaa Kiinan Xinjiangista ihmisoikeusriskien takia.

Kansalaisjärjestö Finnwatch kiitti yhtiötä linjauksen palauttamisesta myöhään tiistaina julkaistussa Twitter-päivityksessä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Uutissuomalainen.

Yhtiö oli poistanut maininnan sen jälkeen, kun Kiinassa aloitettiin boikottiliike sellaisia yrityksiä vastaan, jotka ovat pitäneet esillä Xinjiangin uiguurialueen ihmisoikeusrikkomuksia. Boikotit ovat kohdistuneet esimerkiksi ruotsalaiseen H&M:ään ja yhdysvaltalaiseen Nikeen.

Finnwatch nosti maininnan poistumisen esille kaksi viikkoa aiemmin ja syytti Marimekkoa taipumisesta Kiinan painostuksen alla.

Lue lisää

Suomessa asuva uiguuriaktivisti toivoo, että Suomen valtio ja kotimaiset yritykset reagoivat Kiinassa tapahtuviin ihmisoikeusrikkomuksiin – "Uiguurien uudelleenkoulutusleireillä tapahtuu järjestelmällistä kiduttamista ja biologisia ihmiskokeita"

Marimekon kansainvälinen myynti kasvoi

Uiguurien asia tulee lähelle

Suomen pienin kaupunkikiehtoo elämänlaadun etsijöitä