Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Talous

Biohakkeri Halmetojasta ja kaurajuomayhtiö Kaslinkista osuutensa myyneestä Kukkosesta tuli Foodinin osakkaita sekä hallituksen jäseniä

Vaajakoskelainen Foodin Oy valmistaa ja maahantuo luomuelintarvikkeita ja luonnontuotteita.
Foodin
Luomuruokayhtiö Foodinin väkeä vasemmalta oikealle: Lasse Jalkanen (perustaja, toimitusjohtaja), Juha-Petteri Kukkonen (osakas), Maria Jalkanen (osakas, luova johtaja) sekä Jaakko Halmetoja (osakas, kehitysjohtaja).

Luomuelintarvikkeita ja luonnontuotteita valmistava ja maahantuova Foodin Oy vahvistaa hallitustaan.

Se on valinnut hallitukseensa jo useamman vuoden yhtiön kehitysjohtajan roolissa vaikuttaneen biohakkerin ja ravintoasiantuntijan Jaakko Halmetojan sekä elintarvikealan hallitusammattilaisen ja sijoitusyhtiö KVKI Capitalin perustajan Juha-Petteri Kukkosen.

Molemmista miehistä tulee myös Foodinin osakkaita.

Vuonna 2013 perustettu yhtiö pyrkii luomutuotteillaan kansainväliseen kasvuun.

Vaajakoskelainen, vuonna 2013 perustettu Foodin Oy valmistaa ja maahantuo luomuelintarvikkeita ja luonnontuotteita. Foodin valmistaa Jyväskylän-tehtaallaan Stone Ground- eli kivimyllytekniikalla jauhettuja pähkinä- ja siemenlevitteitä sekä raakasuklaatuotteita.

Ulkopuolisen sijoittajan ja lisäosaamisen hankkimista Foodinille yhtiön omistajapariskunta Lasse ja Maria Jalkanen perustelevat jo tehdyllä investoinnilla ja tavoitteella laajentaa liiketoimintaa erityisesti Eurooppaan:

"Teimme viime vuonna ison investoinnin uuteen tuotantolaitokseemme, jossa toimimme hiilineutraalisti. Tämä antaa mahdollisuuden kansainvälistymiseen, joten näimme, että nyt on oikea aika saada myös lisäosaamista ja kokemusta yritykseemme."

Foodin myy tuotteitaan muun muassa Isossa-Britanniassa Planet Organic -luomukauppaketjun ja hongkongilaisen ruokaverkkokaupan valikoimissa. Tuotteita on kaupan pienimuotoisesti myös Virossa, Hollannissa, Belgiassa, Espanjassa ja Ruotsissa.

Foodin kertoo kasvattaneensa liikevaihtoaan noin 19 prosenttia 9,3 miljoonaan euroon viimeisellä lokakuussa 2020 päättyneellä tilikaudella. Tilikauden tulos oli 840 000 euroa.

Luomuruokaan erikoistuneen elintarvikealan yrityksen Foodinin yrittäjäpariskunta palkittiin viime vuoden keväänä Keski-Suomen vuoden nuori yrittäjä 2020 -palkinnolla.

Kukkonen on ollut aiemmin kaurajuomayhtiö Kaslinkissa osakkaana ja yhtiön johdossa. Fazer-konserni osti Kaslinkin yhtiön perustajalta Raino Kukkoselta ja hänen pojiltaan, Tuomas, Juha-Petteri ja Matti Kukkoselta elokuussa 2019.

Lue lisää:

Palkittu elintarvikealan yritys on kymmenkertaistanut työntekijöidensä määrän seitsemässä vuodessa – "Luomulle ja luonnontuotteille on oikeasti kysyntää"

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi yritysoston: Fazer ostaa Kaslinkin

Lue lisää

Kaslink epäonnistui hallitusvalinnoissaan: "Aloitamme toimenpiteet epäkohdan korjaamiseksi"

Kaslink Grüne Wochesta: Jymymenestys meille!

Kotimaisuus noussut tärkeäksi kriteeriksi kasvipohjaisissa tuotteissa

Kaslink aikoo onnistua veden viennissä – ruotsalainen kartonkipakkaus kasataan Turkissa