Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Talous

Paistorasva nostaa tulevan huippukokouksen poliitikkoja siiville – Nesteen uusiutuva lentopolttoaine pääsee Lontoon Heathrow´n lentoaseman tarjontaan

Nesteen ja Vitol Aviationin yhteistyö käynnistää uusiutuvan lentopolttoaineen pienimuotoiset toimitukset Heathrow'n lentokentällä ensimmäisenä Ison-Britannian suurista lentokentistä.
Neste
Polttoaine toimitetaan lentokentän polttoaineen syöttölinjaan valmiina uusiutuvan ja fossiilisen lentopolttoaineen sekoituksena 3. kesäkuuta alkaen, ja se on Heathrow'lta lähtevien lentojen käytettävissä sitä seuraavien päivien ajan.

Lontoon Heathrow'n lentoaseman matkustajat voivat nyt ensimmäistä kertaa vähentää lentojensa kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 prosenttia, kertoo Neste tiedotteessaan.

Heathrow’lle polttoainetta toimittava Vitol Aviation aloittaa Neste MY uusiutuvan lentopolttoaineen jakelun lentoasemalla ennen G7-maiden huippukokousta, joka järjestetään 11.–13. kesäkuuta 2021.

Vitol Aviation aikoo toimittaa lisää polttoainetta ennen COP26-kokousta, jotta myös sen osallistujat voivat vähentää päästöjään matkustaessaan Glasgow'n lentoasemalle Skotlantiin.

Neste MY uusiutuva lentopolttoaine valmistetaan sataprosenttisesti uusiutuvista ja vastuullisesti tuotetuista jäte- ja tähderaaka-aineista, kuten käytetystä paistorasvasta ja eläinrasvajätteestä.

Sellaisenaan käytettynä Neste MY uusiutuva lentopolttoaine vähentää kasvihuonekaasupäästöjä koko elinkaarensa ajalta laskettuna jopa 80 prosenttia verrattuna fossiilisten lentopolttoaineiden käyttöön.

Vaikka toimitettava polttoainemäärä on tällä hetkellä vielä verrattain pieni – vastaten noin 10 lyhyen lennon polttoainetarvetta – se osoittaa, että Iso-Britanniassa sijaitsevalta keskeiseltä lentokentältä voitaisiin jatkossa lentää enemmänkin uusiutuvaa polttoainetta käyttäviä lentoja.

Lue lisää

Polttoaineala käänsi selkänsä öljylle: Näin bio korvasi fossiiliset alan järjestöissä

"Hallitus on hyökännyt öljylämmittäjien kimppuun ilman syytä" – uusiutuvalla polttoaineella päästöt painuisivat nollaan, nyt toimivia kattiloita heitetään turhaan romukoppaan

Öljylämmityksen remonttiavustuksen jono puoli vuotta – tukea on hakenut jo yli 14 000 pientaloa

Yle uutiset: Keminmaassa Nesteen automaattiasemalla tankattu vedensekaista bensaa