Talous

Raute siirtää valmistustoimintansa uuteen toimipaikkaan Kiinassa

”Nykyisen toimipaikan seutua Shanghain alueella kehitetään palvelemaan kevyemmän teollisuuden tarpeita, mikä asettaa rajoituksia Rauten kasvulle tulevaisuudessa", sanoo toimitusjohtaja.
Markku Vuorikari
Kuvituskuva UPM:n Pelloksen kuusivaneritehtaalta.

Raute siirtää valmistustoimintansa Kiinassa uuteen toimipaikkaan, yhtiö tiedottaa.

Uusi tehdas sijaitsee Changzhoun kaupungissa Jiangsun maakunnassa, noin kolmen tunnin ajomatkan ja nopeiden junayhteyksien päässä Shanghaista. Toiminnan uudessa kohteessa suunnitellaan alkavan tammikuussa 2022.

”Nykyisen toimipaikan seutua Shanghain alueella kehitetään palvelemaan kevyemmän teollisuuden tarpeita, mikä asettaa rajoituksia Rauten kasvulle tulevaisuudessa. Nykyisen tehtaan läheisyydessä toimiva hankintaverkosto on myös siirtymässä uusille alueille”, toteaa Rauten toimitusjohtaja Tapani Kiiski tiedotteessa.

Yhtiön mukaan teolliseen työhön on haasteellista löytää ammattitaitoista työvoimaa Shanghain alueelta. Tulevaan toimipisteeseen Changzhoussa tullaan palkkaamaan noin 100 työntekijää

Samassa yhteydessä tietyt toiminnot, kuten myynti, hallinto ja suunnittelu, siirtyvät myös uusiin tiloihin Shanghain alueella. Toimisto tulee työllistämään noin 25 henkilöä.

Raute tarjoaa nykyiselle Shanghain henkilöstölleen työpaikkoja uudessa kohteessa ja käynnistää asiasta neuvottelut nykyisten työntekijöidensä kanssa.

Raute on maailmanlaajuisesti toimiva teknologia- ja palveluyritys. Sen asiakkaat ovat puutuoteteollisuudessa toimivia yrityksiä ja päätoimipiste Lahdessa. Muut omat tuotantoyksiköt ovat Kajaanissa, Vancouverin alueella Kanadassa, Shanghain alueella Kiinassa ja Pullmanissa, Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 115 miljoonaa euroa ja henkilöstöä vuoden 2020 lopussa oli 751.

Lue lisää

Kiina: Taishanin ydinvoimalan lähellä ei poikkeavia säteilytasoja

YK:n asiantuntijat: Kiinassa vähemmistöihin kuuluvia vankeja saatetaan pakottaa elinten poistoihin

CNN: Kiinalaisessa ydinvoimalassa säteilyvuoto

Yli 20 ihmistä kuoli maastojuoksutapahtumassa Kiinassa