Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Talous

Kiinteistötoimituksia ja osakas- ja paliskuntien kokouksia saa pitää etänä tänä vuonna

Kokousten väliaikaissäännösten voimassaoloa jatkettiin kuluvan vuoden loppuun.
Pekka Fali
Väliaikaissäännökset koskevat muun muassa poronhoitolaissa tarkoitettuja kokouksia.

Kiinteistötoimituksia sekä osakaskuntien ja paliskuntien kokouksia saadaan järjestää väliaikaisesti etäkokouksina, tiedottaa maa- ja metsätalousministeriö.

Tasavallan presidentti on vahvistanut lakimuutokset, joilla jatketaan väliaikaissäännösten voimassaoloa joulukuun 2021 loppuun. Säännökset johtuvat koronasta. Ne koskevat kiinteistötoimituksia, osakaskuntien kokouksia sekä poronhoitolaissa tarkoitettuja kokouksia.

"Kiinteistötoimituksissa on väliaikaisesti luovuttu henkilökohtaisen läsnäolon vaatimuksesta. Toimituskokouksiin on mahdollista tarvittaessa osallistua sähköisesti. Selkeissä, yksinkertaisissa tapauksissa on mahdollista käyttää kirjallista menettelyä", ministeriö ohjeistaa.

"Yhteismetsälaissa ja yhteisaluelaissa tarkoitetun osakaskunnan kokouksen sekä poronhoitolaissa tarkoitettujen paliskunnan, sen hallituksen ja Paliskuntain yhdistyksen kokoukset on mahdollista tarvittaessa järjestää etäkokouksina. Sääntömääräisiä kokouksia voi myös tarvittaessa siirtää pidettäväksi myöhempänä ajankohtana."

Lue lisää

Ravintoloiden rajoitukset kevenemässä Uudellamaalla – valtioneuvosto pitää ylimääräisen istunnon tänään

Koronatartuntoja raportoidaan tänään 93 – epidemiatilanne parantunut kaikissa ikäryhmissä, ulkomailta tuodut tartunnat kaksinkertaistuneet

Korona kuormitti varsinkin näiden kuntatyöntekijöiden terveyttä – Kela maksoi 14,5 miljoonalta päivältä sairauspäivärahaa vuonna 2020

THL: Suomessa 113 uutta koronatartuntaa