Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Talous

Energiavirasto kehottaa Fi-Nergy Voiman ja 365 Hankinnan asiakkaita valitsemaan pikaisesti uuden sähkönmyyjän – Fingrid on purkanut yritysten tasepalvelusopimuksen

Markkinaoikeus on määrännyt Fi-Nergylle useita 100  000 euron uhkasakolla tehostettuja kieltoja.
Kari Salonen
Energiavirasto kertoo, että Fi-Nergy Voiman ja 365 Hankinnan asiakkaiden sähkönjakelua ei katkaista välittömästi. Uusi sopimus pitää kuitenkin solmia viipymättä, jotta sähkönjakelu kotitalouteen ei katkeaisi.

Energiavirasto kehottaa sähköyhtiö Fi-Nergy Voiman ja 365 Hankinnan asiakkaita valitsemaan pikaisesti uuden sähkönmyyjän. Kantaverkkoyhtiö Fingrid on purkanut yritysten tasepalvelusopimuksen, jollainen yhtiöllä pitää olla sähkömarkkinalainsäädännön mukaan.

Energiavirasto kertoo, että yhtiöiden asiakkaiden sähkönjakelua ei katkaista välittömästi. Uusi sopimus pitää kuitenkin solmia viipymättä, jotta sähkönjakelu kotitalouteen ei katkeaisi.

Markkinaoikeus on määrännyt Fi-Nergylle useita 100  000 euron uhkasakolla tehostettuja kieltoja. Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) mukaan kiellot liittyvät sähkön ennakkolaskutukseen ja sopimusehtojen lainvastaiseen muuttamiseen.

KKV kertoi viime viikolla, että Fi-Nergy on muun muassa laskuttanut asiakkailtaan ylisuuria ennakkomaksuja heidän todelliseen sähkönkäyttöönsä verrattuna.

KKV:n mukaan Fi-Nergystä on tämän vuoden aikana tullut KKV:n kuluttajaneuvontaan yli 500 yhteydenottoa ja viime vuonna yli 900. Virasto pitää lukuja poikkeuksellisen suurina muihin sähkönmyyntiyhtiöihin verrattuna.

Energiavirasto huomauttaa, että yhtiöiden asiakkaita ei siirretä automaattisesti minkään sähkönmyyjän asiakkaiksi. Asiakas voi valita uuden sähkönmyyjän esimerkiksi kilpailuttamalla sähkösopimuksen.

Uudelle sähkönmyyjälle tulisi varata vähintään 14 päivää sähköntoimituksen järjestämiseen. Jotkut myyjät saattavat vaatia pidemmänkin ajan.

Lue lisää

Vaihtelevahintainen sähkösopimus tuli nyt kalliiksi: texasilaiset ovat saaneet talvimyrskyn vuoksi tuhansien dollarien sähkölaskuja

Kuluttajariitalautakuntaan valitettiin viime vuonna aiempaa enemmän kulutusluotoista, sähkösopimuksista ja valmismatkoista

Kysely: Epäasialliset sähkön puhelinmyyjät vaivanneet lähes joka kolmatta suomalaista

Kankaanpäässä kiistellään sähköyhtiön osakeannista – Leppäkoski haluaisi ostaa osan Vatajankoskesta, joka pitää ostotarjousta vihamielisenä