Talous

Teollisuuden uudet tilaukset kasvoivat 45 prosenttia toukokuussa – nopeinta kasvu oli metalliteollisuudessa

Myös koko tammi-toukokuun aikana uusia tilauksia kertyi selvästi enemmän kuin edellisenä keväänä.
Rekkoja ja kontteja Vuosaaren satamassa Helsingissä. Arkistokuva. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli toukokuussa yli 45 prosenttia suurempi kuin viime vuoden toukokuussa, kertoo Tilastokeskus. Tammi-toukokuussa tilaukset kasvoivat yli 23 prosenttia.

Voimakkainta kasvu oli metalliteollisuudessa, jossa tilausten arvo oli yli 51 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten. Paperiteollisuudessa tilaukset kasvoivat lähes 46 prosenttia ja kemianteollisuudessa 20 prosenttia. Tilausten määrässä kertovassa tilastossa voimakkaat kuukausikohtaiset vaihtelut ovat tyypillisiä, sillä isotkin tilaukset kohdistetaan tilastoitavalle kuukaudelle.

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto kasvoi toukokuussa 8 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Huhtikuusta kasvua kertyi 2,2 prosenttia. Kasvua syntyi lähes kaikilla toimialoilla.

Kausitasoitettu tuotanto kasvoi huhtikuusta toukokuuhun sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa 4,6 prosenttia, elintarviketeollisuudessa 3,6 prosenttia ja metsäteollisuudessa 3,1.

Lue lisää

Tilastokeskus: Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat eniten Satakunnassa, Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa

Tilastokeskus: Kotimaiset majoittumismäärät kesäkuussa lähes koronaa edeltävällä tasolla, ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset romahtivat toissa vuodesta

Suomen talous kasvoi keväällä vauhdilla – "Näin nopeaa elpymistä ei osannut odottaa"

Kotimaan vesiliikenteen kuljetukset laskivat toukokuussa 50 prosenttia viime vuoteen verrattuna