Talous

Uudessakaupungissa aletaan tehdä aurinkokennoautoja – Valmet Automotive ja hollantilainen Lightyear tekivät aiesopimuksen: "Erinomainen valmistuskumppani"

Prototyyppimalli selvitti 710 kilometrin ajomatkan yhdellä latauksella.
LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Uudenkaupungin autotehtaan omistavan Valmet Automotiven aurinkokennoihin perustuvan sähköautotuotannon on määrä käynnistyä ensi vuonna.

Uudenkaupungin autotehtaan omistava Valmet Automotive on tehnyt aiesopimuksen hollantilaisen Lightyearin kanssa aurinkokennoihin perustuvien sähköautojen valmistuksesta. Tuotannon on määrä käynnistyä ensi vuonna.

Valmet Automotiven mukaan Lightyear saavutti äskettäin prototyyppimallillaan 710 kilometrin ajomatkan yhdellä latauksella.

"Julkistimme Lightyear One -mallin prototyypin kaksi vuotta sitten, ja nyt olemme löytäneet erinomaisen valmistuskumppanin ainutlaatuiselle autollemme", sanoo Lightyearin toimitusjohtaja ja perustajajäsen Lex Hoefsloot tiedotteessa.

Hänen mukaansa Valmet Automotivella on vahvoja näyttöjä osaamisestaan, sillä se on valmistanut sähköautoja jo yli vuosikymmenen ajan.

"Valmet Automotive on erinomainen kumppani prosesseihin, joilla uudistetaan liikenteeseen ja ajoneuvoihin liittyviä ratkaisuja. Me keskitymme sähköiseen liikenteeseen ja akkujärjestelmiin, ja samalla meillä on erittäin vahvaa osaamista autonvalmistajana", kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Vaatii uuden kokoonpanolinjan Uuteenkaupunkiin

Aiesopimus edeltää valmistussopimusta, jonka perusteella Valmet Automotive tulee valmistamaan rajoitetun sarjan Lightyear One -mallin sähköautoja. Tavoitteena on allekirjoittaa aiesopimuksella määritelty valmistussopimus elokuun aikana.

Mallin valmistus vaatii uuden kyseisen auton valmistukseen soveltuvan kokoonpanolinjan.

Lightyear on perustettu vuonna 2016. Yhtiö työllistää yli 200 henkilöä.

Lue lisää

Enyaq nousee Škodan sähköiseksi lippulaivaksi – lue MT:n liikennetoimittajan koeajoarvio uutuudesta

Suoma- laisten onnelli- suuden lähteillä

Hallitus on satsaamassa biokaasuun, vaikka se on ajautumassa sivuraiteelle henkilöautojen polttoaineena

Volvo tähtää pelkkiin täyssähköautoihin nopealla aikataululla