Talous

Talouselämä: Kesärantaan tehtiin tuhansien eurojen kalusteostoja ilman hankintapäätöksiä

Kesärannan kunnostukseen ja hankintoihin käytettiin vuosina 2020 ja 2021 yhteensä hieman alle 60 000 euroa.
Helsingin Meilahdessa sijaitseva Kesäranta on Suomen pääministerin virka-asunto. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Suomen pääministerin virka-asunnolle Kesärantaan tehtiin tänä vuonna päättyneiden remontti- ja sisustustöiden yhteydessä tuhansien eurojen hankintoja ilman hankintapäätöksiä, kertoo Talouselämä.

Ilman hankintapäätöksiä Kesärantaan on hankittu muun muassa Hakolan sohvakalusto ja puusepänliikkeessä teetetty sänky, joiden yhteishinta oli yli 10 000 euroa.

Valtioneuvoston kansliasta on kerrottu Talouselämälle, ettei kaikista hankinnoista löydy kirjallisia hankintapäätöksiä, koska ne katsottiin pienhankinnoiksi. Valtion hankintakäsikirjan mukaan pieneksi katsotaan alle 20 000 euron hankinta, joka toteutetaan suorahankintana.

Kesärannan kunnostukseen ja hankintoihin käytettiin vuosina 2020 ja 2021 yhteensä hieman alle 60 000 euroa. Se jäi siten niukasti alle kansallisen kynnysrajan, jonka jälkeen laki vaatii hankinnoille kilpailutusta.

Valtioneuvoston kanslia tiedotti Kesärannan pintaremontin valmistumisesta heinäkuun puolivälissä. Talouselämän mukaan tämä tapahtui pian sen jälkeen, kun Talouselämä oli pyytänyt ministeriöstä tietoja hankintojen yksityiskohdista.

Talouselämän juttuun pääset tästä.

Lue lisää

Katso kuvat pääministerin uudistetusta virka-asunnosta

Kesärannan kunnostus - ja sisustustyöt valmistuivat – Hankintalistoilla muun muassa taaperosänky

VNK Kesärannan eduista Lipposen aikana: Ravitsemuspalveluista ei ole arkistossa materiaalia tallessa – silloin pääministeri maksoi vuokraa valtiolle

"Minä maksoin perheemme ruuat. Siivosin, kokkasin ja pyykkäsin, ihan itse" – Päivi Lipponen perää Valtioneuvoston kanslialta oikaisua Kesärannan aamiaisjupakassa