Talous

Tulli hakee virtuaalivaluuttojen välittäjää – "Tavoitteenamme on luoda pysyvä menettely, jonka avulla voimme turvallisesti ja luotettavasti realisoida valtiolle tuomitut virtuaalivaluutat jatkossakin"

Tarkoituksena on valita yhdestä kolmeen välittäjää huolehtimaan Tullin takavarikoimien virtuaalivaluuttojen realisoimisesta. Kilpailutus on EU:n laajuinen.
Juho Leskinen
Kilpailullisella neuvottelumenettelyllä on tarkoituksena löytää toimija, joka pystyy turvallisesti ja luotettavasti hoitamaan valtiolle tuomittujen virtuaalivaluuttojen myymisen. Kuvituskuva.

Tulli on avannut tarjouskilpailun virtuaalivaluuttojen välittäjästä, tiedottaa Tulli.

Kilpailullisella neuvottelumenettelyllä on tarkoituksena löytää toimija, joka pystyy turvallisesti ja luotettavasti hoitamaan valtiolle tuomittujen virtuaalivaluuttojen myymisen.

Tulli on takavarikoinut bitcoineja ja muita virtuaalivaluuttoja huumaus- ja dopingainerikosten tutkimisten yhteydessä.

"Pyydämme kiinnostuneita toimijoita osallistumaan kilpailutukseen. Tavoitteenamme on luoda pysyvä menettely, jonka avulla voimme turvallisesti ja luotettavasti realisoida valtiolle tuomitut virtuaalivaluutat jatkossakin. Valittavan toimijan on täytettävä muun muassa virtuaalivaluuttalain mukaiset vaatimukset laajasti", kertoo talousjohtaja Pekka Pylkkänen.

Tulli valitsee kilpailulliseen neuvottelumenettelyyn enintään viisi ehdokasta. Yhdestä kolmeen välittäjää valitaan lopulta huolehtimaan Tullin takavarikoimien virtuaalivaluuttojen realisoimisesta.

Ehdokkaiksi valittavien pitää muun muassa olla rekisteröityneitä maansa virtuaalivaluuttapalveluntarjoajien rekisteriin. Niillä on oltava kokemusta isojen virtuaalivaluuttaerien välittämisestä sekä osoitettava menettelyt rahanpesun estämiseksi ja ostajan taustojen selvittämiseksi.

Kilpailutus on EU:n laajuinen. Ehdokkaaksi kilpailulliseen neuvottelumenettelyyn voi ilmoittautua 30. elokuuta asti.

Neuvottelut menettelyyn valittujen ehdokkaiden kanssa sekä lopullisen tarjouspyynnön julkaisu ehdokkaille on tarkoitus tehdä syksyn aikana.

Lue lisää

Tavaraviennin arvo nousi alkuvuonna koko maassa – kasvua viime vuodesta yli 13 prosenttia

Tulli: Nikotiinipussien tuonti Suomeen on "räjähtänyt käsiin" – rikostutkintoja avataan lähes päivittäin, valvontajohtaja kertoo

Tulli on ottanut alkukesän aikana haltuun 4000 torjunta-ainetyynyä — Suomessa saa käyttää vain Tukesin hyväksymiä valmisteita

Tulli: Suomeen on saapunut vain turvallisia kansanmaskeja