Talous

S-Pankin puolivuosikatsaus: tuotot ja tulos kasvoivat

S-Pankin tuotot ja tulos kasvoivat selvästi vuoden alkupuoliskolla. Huhti-kesäkuun tulos lähes kolminkertaistui vuoden takaisesta. Hyvän tuloskehityksen arvioidaan konsernissa jatkuvan.
Nina Kaverinen
Yli puolet suomalaisista lukeutuu S-Pankin 3,1 miljoonan asiakkaan joukkoon.

S-Pankki -konsernin tuotot ja tulos kasvoivat selvästi tammi-kesäkuussa 2021, kertoo S-pankki puolivuosikatsauksessaan.

Yli puolella suomalaisista on asiakkuus S-Pankissa.

Useiden tuotteiden, kuten asuntolainojen ja rahastojen, kysyntä oli voimakasta. Koronatilanteen helpottuminen kesän korvalla vauhditti muun muassa maksukorttien käyttöä.

S-Pankin tuotot kasvoivat tammi-kesäkuussa 12,4 prosenttia edellisvuodesta 90,6 miljoonaan euroon. Etenkin nettopalkkiotuotoissa oli merkittävää kasvua. Tulokseen vaikutti myös myönteisesti odotettavissa olevien ja toteutuneiden luottotappioiden lasku vuodentakaiseen verrattuna.

Ensimmäisen vuosipuoliskon liikevoitto oli 14,2 miljoonaa euroa. Edellisvuonna vastaava luku oli 6,6 miljoonaa euroa. Toisella vuosineljänneksellä liikevoitto lähes kolminkertaistui vuodentakaisesta.

Konserni arvioi hyvän tuloskehityksen jatkuvan jälkimmäisellä vuosipuoliskolla, ja vuoden 2021 liikevoiton ylittävän edellisvuoden tason.

S-Pankin osuus rahalaitosten asuntolainataseiden kasvusta edelliseltä 12 kuukaudelta oli toukokuussa 11,8 prosenttia. Koko markkinoihin verrattuna asuntolainakannan kasvu oli nelinkertaista samalla ajanjaksolla.

”Asuntolainojemme kysyttiin selvästi vuodentakaista enemmän ja myynti kasvoi vahvasti. Myös vapaa-ajan asuntoja varten otettujen lainojen kysyntä voimistui selvästi”, toteaa S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula.

Myös rahastosijoittamisessa oli kasvua. Tammi-kesäkuussa S-Pankki- ja FIM-rahastoihin tehtiin nettomerkintöjä 179,4 miljoonan euron edestä.

Kesäkuun lopussa SOK ja S-ryhmän alueosuuskaupat kertoivat ostavansa LähiTapiola-ryhmän ja Työeläkevakuutusyhtiö Elon osuudet S-Pankista.

”Aiomme työskennellä jatkossa entistä tiiviimmin yhdessä S-ryhmässä ja kehittää yhä parempia palveluita asiakasomistajille,” Ylihurula sanoo.

Lue lisää

S-Pankille lähes 1,7 miljoonan seuraamusmaksu Finanssivalvonnalta

Onko lompakossasi tällainen vihreä kortti? Lokakuussa astuu voimaan muutos, jonka takia korttisi muuttuu maksulliseksi

Standard & Poor’s nosti S-Pankin luokituksen näkymät vakaiksi

Finanssivalvonta määräsi S-Pankille lähes miljoonan euron maksun – puutteita asiakkaiden tuntemisessa