Talous

Uutissuomalainen: Riitely vuokramökeistä on lisääntynyt korona-aikana

Viime vuonna kilpailu- ja kuluttajavirastoon tuli lähes 300 mökkeihin liittyvää yhteydenottoa.
Sekä vuokralaisten että mökkien omistajien joukossa on paljon ensikertalaisia. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Lomamökkeihin liittyvät kiistat ovat lisääntyneet korona-aikana, kertoo Uutissuomalainen. Kilpailu- ja kuluttajavirastosta (KKV) kerrotaan Uutissuomalaiselle, että viime vuonna virastoon tuli lähes 300 mökkeihin liittyvää yhteydenottoa, kun aiemmin niitä on ollut vuosittain noin sata.

Tänä vuonna KKV on saanut tähän mennessä noin sata yhteydenottoa, eli määrä näyttää edelleen olevan tavallista suurempi.

Riitojen taustalla voi Uutissuomalaisen haastattelemien asiantuntijoiden mukaan olla osin mökkivuokrauksen suosion kasvu, sillä kotimaisten asiakkaiden vuokramökkiyöpymiset ovat korona-aikana lisääntyneet ja sekä asiakkaiden että mökkien omistajien joukossa on paljon ensikertalaisia.

Määrää voivat selittää myös korona-ajan aiheuttamat ongelmat. Esimerkiksi koronan vuoksi peruutettujen varausten yhteydessä osapuolten välillä on jutun mukaan ollut epäselvyyttä kustannuksista.

Lue lisää

Ulkomaanmatkoille kovaa kysyntää, kotimaan vuokramökit menevät kuumille kiville – kotimaan hotellivarauksissa kuitenkin matkaa vuoteen 2019

Oman mökin vuokraaminen voi aiheuttaa päänsärkyä – kokemattomat mökinvuokraajat vaativat hotellitason luksusta

Yli 20 mökkipaloa viime vuoden kesäkuun jälkeen – pelastusala koosti listan paloturvallisuuden lisäämiseksi myös vuokramökeissä

Mökkikansa lähtee liikkeelle