Talous

Metso Outotecin tulos supistui – tilaukset kasvoivat reippaasti 1,36 miljardiin

Yhtiön liikevaihto supistui hieman, mutta pysyi vuoden takaisella hieman yli miljardin euron tasolla.
Metso Outotecin liikevaihto supistui hieman. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

Metso Outotecin oikaistu liiketulos laski huhti-kesäkuussa 131 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 139 miljoonasta eurosta. Oikaistu liiketulos sisältää aineellisten ja aineettomien hyödykkeiden poistot ja arvonalentumiset.

Liikevaihto supistui hieman, mutta pysyi vuoden takaisella hieman yli miljardin euron tasolla. Saadut tilaukset sen sijaan kasvoivat 43 prosenttia 1,36 miljardiin euroon. Yhtiön mukaan markkinoiden aktiivisuus oli vahvaa kaikissa tuoteryhmissä.

"Vuoden toisella neljänneksellä markkinamme kehittyivät edelleen suotuisasti ja edistyimme integraatiossamme ja kestävän kehityksen hankkeissamme", kertoo toimitusjohtaja Pekka Vauramo tiedotteessa.

Hänen mukaansa kivenmurskausliiketoiminta on hyötynyt voimakkaasta infrastruktuuri-investointien elpymisestä Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Mineraalit- ja Metallit-segmentit saivat tasaisesti pieniä ja keskisuuria tilauksia sekä muutaman suuremman kaupan. Sen sijaan palveluliiketoiminnassa nähdään edelleen pandemiasta johtuvia vaikutuksia, sillä monessa maassa pääsy asiakkaiden tuotantolaitoksille on ollut rajoitettua.

Vuosi sitten yhdistyneen Metso Outotecin integraatio etenee Vauramon mukaan suunniteltua nopeammin, ja kesäkuun lopussa kustannussynergioissa päästiin 105 miljoonan euron vuositasoon.

"Tämä on hyvin linjassa 120 miljoonan euron vuositavoitteeseemme, jonka uskomme saavuttavamme kuluvan vuoden loppuun mennessä", Vauramo arvioi.

Lue lisää

Marimekon huhti–kesäkuun tulos yli tuplaantui – parannusta selittää koronapandemian viime vuonna aiheuttama myynnin pudotus

Pankkijätti Nordean liiketulos nousi yli 1,3 miljardiin euroon – markkinaosuudet kasvoivat kaikissa Pohjoismaissa

Netflixin käyttäjämäärien kasvu ja liikevaihto huhti-kesäkuussa ennusteita parempaa

Fortumilla vahva alkuvuosi, liikevoitto nousi 1,17 miljardiin – Uniper on vuodessa tuottanut 1,07 miljardin vertailukelpoisen liikevoiton Fortumille