Talous

Kotimaanmatkailussa rikottiin ennätys heinäkuussa – yöpymisiä majoitusliikkeissä enemmän kuin koskaan mittaushistoriassa

Viime vuoden heinäkuuhun verrattuna yöpymiset lisääntyivät kaikissa maakunnissa.
Yöpymiset lisääntyivät viime vuoteen verrattuna kaikissa maakunnissa. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Heinäkuu oli ennätyskuukausi kotimaanmatkailussa, kertoo Tilastokeskus. Yöpymisten määrä majoitusliikkeissä oli mittaushistorian korkein. Kaikkiaan yöpymisiä oli 3,34 miljoonaa, mikä oli kaksi prosenttia enemmän kuin heinäkuussa 2019 ennen koronakriisiä.

Ennätys rikkoutui siitä huolimatta, että ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset ovat romahtaneet: niitä oli 77 prosenttia vähemmän kuin heinäkuussa 2019. Kotimaisia yöpymisiä sen sijaan oli yli neljännes enemmän kuin kaksi vuotta aiemmin, ja vapaa-ajan yöpymisten osalta määrä kasvoi 30 prosenttia.

Viime vuoden heinäkuuhun verrattuna yöpymiset lisääntyivät kaikissa maakunnissa. Vuoden 2019 heinäkuuhun verrattuna miinusta tuli vain Uudellamaalla, jossa yöpymiset vähenivät 31 prosenttia, Pohjois-Karjalassa (-16 prosenttia) ja Etelä-Karjalassa (-2 prosenttia).

Pohjois-Karjalassa ja Etelä-Karjalassa oli kuitenkin maakuntien korkeimmat hotellihuoneiden käyttöasteet, 87,5 ja 86,4 prosenttia.

Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja. Ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Lue lisää

Yle uutiset: Retkeilijä loukkaantui Kolin kansallispuistossa pudottuaan kalliolta

Yle uutiset: Lapissa ei tavoitella enää Jäämeren rataa – nyt suunnitellaan Lapin pisararataa

Suomalaisen maaseudun arki kiinnostaa nyt miljoonia saksalaisia – nämä asiat vetävät turisteja puoleensa

Yle uutiset: Itä-Suomen matkailukeskuksissa iloitaan kotimaanmatkailun suosiosta: syyslomasta tulossa vilkkaampi kuin viime vuonna