Talous

Lidlillä pyyhkii hyvin – Ketju saavutti 78,7 miljoonan euron liikevoiton ja tekee kauppaa 9,5 prosentin markkinaosuudella

Tilikauden 2020 aikana Lidl avasi Suomeen seitsemän uutta myymälää.
Riitta Mustonen
Suomen Lidlissä työskentelee liki 5 500 henkeä.

Kauppaketju Lidl on helmikuussa 2021 päättyneellä tilikaudella kasvattanut liikevaihtoaan 6,1 prosentilla liki 1,8 miljardiin euroon ja avannut seitsemän uutta myymälää. Uusia työpaikkoja syntyi 283. Nyt kauppaketjussa työskentelee liki 5 500 henkeä.

Liikevoittoa yhtiö teki 78,7 miljoonaa euroa ja bruttoinvestoinnit olivat tilikaudella 54 miljoonaa euroa.

Tiedot käyvät ilmi Lidl Suomen helmikuussa 2021 päättyneen tilikauden tilinpäätöksestä.

"Viime tilikaudella laskimme satojen tuotteiden hintoja, kehitimme valikoimaa, avasimme uusia myymälöitä ja remontoimme olemassa olevia myymälöitä. Koronavuoden kotoilun vaikutukset näkyvät myös. Ruokaostoksilla on käyty useammin ja ostettu enemmän", Lidlin toimitusjohtaja Sami Pyykönen luettelee tiedotteessa syitä liikevaihdon kasvun taustalla.

Lidl on asettanut tavoitteekseen olla oman toimintansa osalta hiilineutraali ensi vuonna. Omiksi päästöiksi luetaan yrityksen suorat kasvihuonepäästöt kuten kylmäaineiden ja omien autojen käytöstä aiheutuvat päästöt sekä ostoenergian päästöt. Tavoitteeseen päästään välttämällä ja vähentämällä päästöjä sekä kompensoimalla loput.

Lue lisää

Lidl vetää myynnistä karamellisoituja pähkinöitä – sisältävät syöpää aiheuttavaa ainetta

Video: Rap-artisti PastoriPike kampanjoi kotimaisten kasvisten käytön ja arvostuksen lisäämiseksi

Varhaisperunaa on nyt hyvin tarjolla – menekki näyttää yllättäen nihkeältä

Lidl vetää myynnistä päärynäjuoman kielletyn aineen takia