Talous

Wipak investoi koneisiin ja laajentaa tehdastaan Nastolassa – yhtiö on luvannut pienentää hiilijalanjälkensä nollaan vuoteen 2025 mennessä

Wipak Oy on jo aiemmin siirtynyt käyttämään 100 prosenttisesti vihreää sähköä.
Wihuri
Ilkka Kellokumpu vastaa Wipakilla rakennusprojektista.

Suomalaiseen Wihuri-konserniin kuuluva, joustopakkausmateriaaleja elintarvike- ja sairaalatarviketeollisuudelle valmistava Wipak on luvannut pienentää hiilijalanjälkensä nollaan vuoteen 2025 mennessä.

Tavoitteeseen päästäkseen Wipak on investoinut kymmenen miljoonaa euroa uusiin Lahden Nastolaan sijoitettaviin paino- ja laminointikoneisiin sekä tehtaansa laajentamiseen, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Rakennukseen tulee lisää tuotantotilaa muun muassa vuoden vaihteessa asennettavalle painokoneelle. Uusiin tiloihin siirtyvät loppuvuodesta myös Wipakin repro- ja paino-osastojen toimistot.

Uusilla laminointi- ja painokoneilla yritys lisää valmistuskapasiteettiaan ja päivittää samalla tuotantoteknologiaansa. Rakennusprojektista Wipakilla vastaavan Ilkka Kellokummun mukaan uusi laminointikone on aiempia malleja ekologisempi ja vähäpäästöisempi:

”Se ei liimaa elintarvikepakkauksien kalvoja toisiinsa liuottimien avulla. Kone käyttää entistä vähemmän energiaa koska liuotinta ei tarvitse kuivattaa. Liuotinvapaat koneet ovat nykyisellään jo myös nopeudeltaan samalla viivalla liuottimellisten kanssa", Kellokumpu sanoo.

Wipak Oy on jo aiemmin siirtynyt käyttämään 100 prosenttisesti vihreää sähköä, ja sen tuotekehitysinnovaatiot perustuvat muoviraaka-aineen vähentämiseen, kierrätettävyyteen sekä biopohjaisiin ja kierrätysraaka-aineisiin. Uutta ympäristöteknologiaa on otettu käyttöön myös kuljetus- ja logistiikkaratkaisuissa.

Lue lisää

"Yhteiskunta epäonnistunut karkeasti ilmastotekojen ostamisessa viljelijöiltä. Tehokkainta olisi palkita suoraan."

Maatalouden ilmastotiekartta unohdettu?

"Maakuntajohtajat eivät pystyneet rahanjakoon ja ilmapiiri on myrkyttynyt" – Lintilän mukaan Suomen EU:lta saamista elpymisrahoista on tulossa päätös lomien jälkeen elokuussa

Punamultaviisikko tuhoisa maan taloudelle