Talous

S-Pankille lähes 1,7 miljoonan seuraamusmaksu Finanssivalvonnalta

Pankki ei enää tarjoa asiakkailleen osakevälitystä.
S-Pankki on saanut Finanssivalvonnalta lähes 1,7 miljoonan euron seuraamusmaksun epäilyttävien toimeksiantojen tunnistamis- ja raportoimisprosessien puutteista osakevälityksessä. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

S-Pankki on saanut Finanssivalvonnalta lähes 1,7 miljoonan euron seuraamusmaksun epäilyttävien toimeksiantojen tunnistamis- ja raportoimisprosessien puutteista osakevälityksessä.

S-Pankin lakiasiainjohtaja Jussi Sokan mukaan pankkia ei epäillä väärinkäytöksistä. Sokan mukaan Finanssivalvonnan päätös koskee osakevälityksen prosesseihin liittyviä puutteita vuosina 2016–18.

S-Pankki ei Sokan mukaan enää tarjoa asiakkailleen osakevälitystä.

"Epäilyttävien osaketoimeksiantojen tunnistaminen ja raportoiminen on tärkeä osa rahoitusmarkkinoiden luotettavuutta, joten suhtaudumme viranomaisen havaintoihin vakavasti. Käynnistimme osakevälityksen alasajon jo ennen Finanssivalvonnan tarkastelun alkamista", Sokka kertoo S-Pankin tiedotteessa.

Tiistaina kerrottiin myös, että Finanssivalvonta on määrännyt 680  000 euron seuraamusmaksun POP Pankkikeskukselle riskienhallintajärjestelmien ja -menetelmien puutteista ja heikkouksista yhteenliittymän operatiivisten riskien hallinnassa. Lisäksi Finanssivalvonta antoi POP Pankkikeskukselle julkisen varoituksen yhteenliittymän ohjaus- ja valvontavelvollisuuden laiminlyönneistä.

Sanktiot perustuvat Finanssivalvonnan huhtikuussa 2019 tekemään tarkastukseen. Huomautuksen kohteena olleilla asioilla ei ole POP Pankkikeskuksen mukaan ollut vaikutusta asiakkaiden pankkipalveluihin.

Toimitusjohtaja Pekka Lemettisen mukaan POP Pankkikeskus suhtautuu vakavasti Finanssivalvonnan julkiseen varoitukseen.

"Kehitämme jatkuvasti yhteenliittymän ohjaus- ja valvontajärjestelmiämme vastaamaan alan säätelyn vaateita. Tämän vuoksi olemme lisänneet merkittävästi muun muassa riskienhallintaresurssejamme ja kehittäneet käytäntöjämme viimeisen parin vuoden aikana", Lemettinen sanoo POP Pankkikeskuksen tiedotteessa.

Lue lisää

S-pankin peltorahaston salkunhoitaja vastaa arvosteluun: "Yrittäjä on toiminnan keskiössä"

Viljelijä ja S-Pankin rahasto ostavat peltoa yhdessä

S-Pankki perusti rahaston uudistavaan maatalouteen – rahastosijoittaja ja viljelijä ostavat peltoalaa yhdessä

Turkuun nousee massiivipuisia kerrostaloja, joiden seinärakenteissa ei käytetä lainkaan muovia