Talous

Finnair nosti Olvin siivilleen – lennoille tarjolla Sandelsia, Olvi IPA:a ja Fizzin siideriä

Kotimaisuus yhdistää iisalmelaispanimoa ja lentoyhtiötä. Aiemmin Finnairin vaa'assa painoi kansainvälisyys.
Jarkko Sirkiä
"Finnairin juomatoimittajankin valinnassa painottuu erityisesti suomalaisuus", arvioi panimokonserni Olvin markkinointijohtaja Olli Heikkilä Finnair-asiakkuutta.

Finnair tuo lennoilleen ja Helsingin lentoaseman lounge-tilojen valikoimiinsa suomalaisen Olvin juomat

Suomalaiset Finnair ja Olvi ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Syyskuusta alkaen Finnairin lennoilla on saanut kotimaisen Olvin juomia.

Valikoimassa löytyvät Sandels-olut sekä Olvi IPA ja Fizz siideri. Olvin juomat ovat tarjolla myös Helsingin lentoaseman Finnair lounge-tiloissa. Loungessa tarjolla on myös Olvi.konsernin A.Le Coq -oluita sekä alkoholilla että ilman.

Lennoilla tarjolla olevat juomat voivat vaihdella eri reiteillä. Tarjolla lennoilla on rajoitettu valikoima oluita, koske koneissa säilytystilaakin on rajallisesti.

Olvin markkinointijohtaja Olli Heikkilä ei vielä osaa arvioida, paljonko vuositasolla Finnair-kumppanuus tuo lisää myyntiä euroissa ja litroissa:

"Vaikea sanoa, miten liikenne elpyy", Heikkilä vastaa.

Iisalmelaispanimo Olvin ja Finnairin sopimus on tehty pidemmälle ajalle. Tarkkaa sopimusaikaa osapuolet eivät kommentoi.

Aiemmin Finnairin valikoimissa on ollut tarjolla Sinebrychoffin tuotteita kuten Karhua ja Carlsbergin oluita.

Olvi korostaa tiedotteessaan suomalaisuuttaan:

"Entistä enemmän painaa valinnoissa suomalaisuus. Aiemmin Finnair painotti kansainvälisyyttä", Olvin Heikkilä arvioi alkanutta yhteistyötä.

”Finnairissa arvostamme puhtaita makuja, laadukkaita raaka-aineita ja vastuullisuutta. Arvomaailmamme osuu Olvin kanssa yhteen ja näin juomatoimittajan valinta oli meille helppo”, kertoo Finnair Kitchenin toiminnasta vastaava johtaja Marika Nieminen.

Vastuullisuus on valinnassa erityisen tärkeää. Olvi kertoo käyttämänsä sähkön olevan sertifioitua EKOenergiaa. Tuotannossa tarvittava lämpö ja höyry tuotetaan yhtiön omassa biomassatoimisessa, uusiutuvalla energialla toimivassa lämpölaitoksessa.

Lentoyhtiö Finnair puolestaan aikoo puolittaa nettopäästönsä vuoden 2025 loppuun mennessä vuoden 2019 tasosta, ja saavuttaa hiilineutraaliuden viimeistään vuoden 2045 loppuun mennessä.

”Olvi-konsernin tuotteita viedään tälläkin hetkellä noin 50 maahan. Uskomme, että yhteistyö Finnairin kanssa ja sen tarjoama näkyvyys tukee myös vientimme kehitystä”, kommentoi Olvin markkinointijohtaja Olli Heikkilä.

Finnair uudisti ruoka- ja juomatarjoilunsa lennoillaan syyskuun alusta.

Businessluokassa Finnair tarjoilee Euroopan- ja Lähi-idän lennoillaan voileipäaterian, kylmän aterian lämpimän leivän kera tai kolmen ruokalajin aterian lentoajasta riippuen. Virvokkeet ja alkoholilliset juomat täydentävät aterian.

Economyluokassa Finnair tarjoilee maksutta Euroopan- ja Lähi-idän-lennoillamme tarjoamme maksutta mustikkamehua tai vettä.

"Lennolla voit ostaa välipaloja, juomia, laatukahvia, cappuccinoa tai teetä", Finnair kertoo verkkosivuillaan.

Reitistä riippuen voi maksuttomien juomien lisäksi tilata ennakkoon Nordic Kitchen -valikoimasta tuoreen voileivän tai lämpimän aterian viinillä sekä kahvilla tai teellä.

Lue lisää

Lentoliikenteen tuki perusteltua

Suomen paras olut on valittu – voittajaksi julistettiin Olarin Panimon Runaway

Finnair ei hyväksy lennoillaan enää kangasmaskeja

Olvi kohensi myyntiään, tulostaan ja liikevaihtoaan toisena koronakeväänä