Talous

Kyläkaupat hakeneet niille varattua tukea odotettua vähemmän – tarjolla jopa 22 500 euroa per puoti

Ruokavirasto kannustaa maaseudulla toimivia kyläkauppoja hakemaan tukea lokakuun loppuun mennessä.
Jaana Kankaanpää
Kyläkauppa Inkoon Degerbyssä vuonna 2017.

Kyläkaupoille varattua tukea on hakenut lokakuun alkuun mennessä vasta noin viitisenkymmentä kauppaa, vaikka tukeen oikeutettuja kyläkauppoja arvioidaan olevan merkittävästi enemmän.

Tukeen on käytettävissä yhteensä kaksi miljoonaa euroa ja yksittäinen hakija voi saada korkeintaan 22 500 euron tuen. Ruokaviraston myöntämän tuen haku alkoi syyskuun alussa ja se päättyy 31.10.

Kyläkauppatuen tavoitteena on turvata ja edistää palveluiden saatavuutta maaseudulla. Edellisen kerran tuki oli haettavissa vuonna 2019. Silloin valtaosa tukea saaneista kauppiaista oli käyttänyt tukea kauppansa palveluvalikoiman ylläpitämiseen ja monipuolistamiseen.

Tämän syksyn hakukierroksella tukialuetta on laajennettu koskemaan kaikkia maaseutualueita, eikä ainoastaan harvaan asuttua maaseutua.

"Kyläkauppojen kannattaa laittaa hakemus tulemaan, sillä yhä useampi kyläkauppa on nyt oikeutettu tukeen", ylitarkastaja Tommi Alanko Ruokavirastosta kannustaa tiedotteessa.

Tukea voi hakea sähköisesti Ruokaviraston Hyrrä-asiointipalvelussa.

Lue lisää

Vielä ehtii hakea jopa 25 000 euron tukea kyläkaupan toiminnan turvaamiseksi – kiinnostus tänä vuonna aiempaa laimeampaa

Kyläkaupat hakeneet tukea odotettua vähemmän

Näin hurjasti maanviljelijän maksamat hinnat ovat nousseet – "Saadaanko edes lannoitteet maksettua?", MTK:n maatalousjohtaja ihmettelee

Leipävilja laadukasta, rehuviljan hehtopainot matalia