Perjantain 3.12. lehden jakelussa on häiriöitä. Näköislehti ja verkkosisällöt ovat toistaiseksi vapaasti luettavissa.
Talous

Huijareita liikkeellä öljylämmityksen vaihtamiseen liittyen – näin tunnistat hämäräperäisen tarjouksen

Väärään tietoon luottaminen voi tarkoittaa, että avustus jää saamatta. Elykeskus ei koskaan toimita avustuspäätöstietoja urakoitsijalle, vaan aina suoraan kiinteistön omistajalle.
Markku Vuorikari
Avustuksen yhtenä ehtona on öljysäiliön poistaminen ellei sen säästämiseen ole annettu poikkeuslupaa.

Pirkanmaan elykeskus varoittaa huijareista, joita on liikkeellä öljylämmityksen vaihtamiseen liittyen.

Elykeskuksen tietoon on tullut tapauksia, joissa lämmitysalan urakoitsija on toimittanut öljylämmityksen vaihtoa suunnittelevalle asiakkaalle väärää tietoa avustuksen ehdoista tai jopa tekaistun viestin avustuksen myöntämisestä. Viesti muistuttaa elykeskuksen päätöstä.

”Alan toimijat ovat lähtökohtaisesti luotettavia. Koemme kuitenkin tärkeäksi kehottaa öljylämmityksen vaihtajia huolellisuuteen", ryhmäpäällikkö Vesa-Pekka Heikkilä huomauttaa tiedotteessa.

Väärään tietoon luottaminen voi tarkoittaa, että remontti ei täytäkään avustuksen ehtoja ja avustus jää saamatta.

Heikkilä muistuttaa, että elykeskus ei koskaan toimita avustuspäätöstietoja urakoitsijalle, vaan aina suoraan kiinteistön omistajalle joko postilla tai sähköpostilla.

Öljylämmityksen vaihtajat ovat raportoineet myös väärästä tiedosta koskien avustuksen myöntämisperusteita.

”Pelkkä säiliön puhdistaminen ei riitä, vaan avustuksen saamiseksi säiliö pitää pääsääntöisesti poistaa. Öljysäiliön voi jättää paikoilleen ainoastaan, jos ympäristösuojeluviranomainen on myöntänyt luvan poiketa poistamisvelvollisuudesta tai jos rakennuksen sisällä olevan öljysäiliön poistaminen ei ole mahdollista rakennuksen kantavia rakenteita purkamatta”, Heikkilä huomauttaa.

Avustuksen ehdot ja ajantasainen tieto hakijamäärästä löytyvät elykeskuksen verkkosivuilta. Parhaillaan käsitellään tammi- ja helmikuussa saapuneita hakemuksia.

Elykeskus voi myös pyytää hakijaa täydentämään tietoja. Pyyntö tulee sähköisen asiointipalvelun tai sähköpostin kautta taikka kirjeitse.

Jos avustuksen hakija epäilee rikosta, hänen kannattaa kääntyä suoraan poliisin puoleen.

Pirkanmaalla jo lähes 18 000 pientalon omistajaa on hakenut öljylämmityksen vaihtamisavustusta, ja reilu puolet on saanut päätöksen.

Lue lisää

Öljylämmityksen vaihtamiseen tarkoitettu tuki loppumassa suuren suosion vuoksi – ensi vuoden budjettiin ehdotettu lisämäärärahaa

Huijari ei häpeä

Suomen Luonto: Orivedellä hakattiin luonnonsuojelualueella – elykeskus teki tutkintapyynnön

Olen sekaisin tällä hetkellä...