Perjantain 3.12. lehden jakelussa on häiriöitä. Näköislehti ja verkkosisällöt ovat toistaiseksi vapaasti luettavissa.
Talous

Ericsson ostaa yhdysvaltalaisen pilvipalveluyhtiön yli kuudella miljardilla dollarilla

Yhtiön palvelut mahdollistavat esimerkiksi viestipalvelujen ja videoiden upottamisen sovelluksiin.
Ericssonin mukaan kaupan tarkoituksena on rakentaa maailmanlaajuista verkko- ja viestintäalustaa avointa innovaatiota varten. LEHTIKUVA / AFP

Ruotsalainen verkkoyhtiö Ericsson kertoo tehneensä suuren yritysoston. Nokian vanha kilpakumppani ostaa yhdysvaltalaisen pilvipalveluja tarjoavan pörssiyhtiön Vonagen 6,2 miljardilla dollarilla.

Vonagen liikevaihto oli viime vuonna 1,25 miljardia dollaria. Yhtiöllä on ympäri maailman yli 120 000 asiakasta. Yhtiön palvelut mahdollistavat esimerkiksi viestipalvelujen ja videoiden upottamisen sovelluksiin. Vonagen osake noteerataan New Yorkin Nasdaq-pörssissä.

Ericssonin mukaan kaupan tarkoituksena on rakentaa maailmanlaajuista verkko- ja viestintäalustaa avointa innovaatiota varten.

Vonagen osakkeenomistajien täytyy vielä hyväksyä kauppa, jonka odotetaan toteutuvan vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla.

Ericssonin tulosta ovat viime aikoina verottaneet niin yhtiön vaikeudet Kiinassa kuin toimitusketjujen ongelmista juontuva maailmanlaajuinen komponenttipula.

Lue lisää

Yritysten omistajanvaihdosnäkymät heikentyneet

Yhdysvaltalainen ruuan tilauspalvelu ostaa Woltin noin seitsemällä miljardilla eurolla

Yle uutiset: Binderholz on sopinut kaupoista Britannian suurimman sahateollisuusyhtiön kanssa

Neste ostaa amerikkalaisen paistorasvaa keräävän yhtiön