Perjantain 3.12. lehden jakelussa on häiriöitä. Näköislehti ja verkkosisällöt ovat toistaiseksi vapaasti luettavissa.
Talous

YIT pohtii Venäjän-liiketoimintojensa myymistä

YIT:n mukaan Asuminen Venäjä -segmentti on ollut kannattava.
YIT:n mukaan Venäjältä vapautuva pääoma käytettäisiin ensisijaisesti Asumisen liiketoimintaan Suomessa, Puolassa, Tshekissä ja Slovakiassa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Rakennusyhtiö YIT harkitsee Venäjän-toimintojensa myymistä. YIT kertoo yhtiön hallituksen päättäneen tarkastella strategisia vaihtoehtoja Venäjän-toimintojen osalta konsernin sidotun pääoman optimoimiseksi.

YIT:n Asuminen Venäjä -segmentti on ollut kannattava. Segmentin liikevaihto oli tämän vuoden tammi–syyskuussa 145 miljoonaa euroa ja oikaistu liikevoitto 17 miljoonaa euroa. YIT kertoo kuitenkin tulleensa arvioinnissaan siihen tulokseen, että se haluaa fokusoida liiketoimintaansa selvästi nykyistä enemmän.

"Venäjältä vapautuva pääoma käytettäisiin ensisijaisesti Asumisen liiketoiminnan kasvun jatkamiseen Suomen, Puolan, Tshekin ja Slovakian kasvavissa kaupungeissa", YIT:n toimitusjohtaja Markku Moilanen kertoi tiedotteessa.

Liiketoiminnan mahdollisen myynnin ei odoteta johtavan merkittäviin myyntivoittoihin tai -tappioihin YIT:n konsernituloslaskelmassa.

Lue lisää

Kuka puolustaisi sinua?

Toive Ruotsiin: Hultqvistin linja jatkukoon

Yli kaksi kolmesta venäläisestä suhtautuu Suomeen edelleen myönteisesti – suomalaisista tunnetaan parhaiten Haapasalo, Mannerheim ja Häkkinen, Niinistön tuntee vain yksi sadasta

Uutistausta Valko-Venäjästä: "Jotain poikkeuksellista on nyt tekeillä"