LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Talous

Omikron painoi Aasian pörssikursseja uuden viikon alkaessa

Suomessa S-pankin päästrategi pohti Twitterissä "saadaanko vielä pikkujouluralli, vai tyytyvätkö sijoittajat varmistelemaan hyvän vuoden tuottoja".
Aasian pörssit aloittivat uuden kaupankäyntiviikon laskussa. Kuva on Tokiosta. LEHTIKUVA / AFP

Aasian pörssit aloittivat uuden kaupankäyntiviikon laskussa, kun huoli uudesta koronavirusmuunnoksesta hermostutti sijoittajia. Tokiossa Nikkei-indeksi päätyi 1,6 prosentin laskuun, kun markkinoita hätkäytti ilmoitus Japanin rajojen sulkemisesta kaikilta ulkomaisilta matkustajilta.

Analyytikot ennakoivat, että tilanne tasoittuu vasta, kun uudesta muunnoksesta ja sen tartuttavuudesta saadaan tarkempaa tietoa.

"Uusi korona-aalto saattaa olla tarttuvampi ja tappavampi tai sitten ei – mutta ennen kuin tiedämme enemmän, on todennäköistä että hermoilu jatkuu", sanoi National Australia Bankin senioristrategi Rodrigo Catril.

Öljyn hinta sitä vastoin elpyi viime viikon rysähdyksestä. Viitelaatu WTI kallistui yli viisi prosenttia, Brent yli neljä prosenttia. Perjantaina niiden hinnasta oli sulanut yli 13 ja 11 prosenttia.

Suomessa S-pankin päästrategi Lippo Suominen huomautti, että huolestuminen omikronista näyttää kuitenkin rauhoittuneen viikonlopun aikana ja osakefutuurit Euroopassa ja Yhdysvalloissa osoittavat ylöspäin.

"Joulukuun kysymys on, saadaanko vielä pikkujouluralli, vai tyytyvätkö sijoittajat varmistelemaan hyvän vuoden tuottoja", Suominen pohti Twitterissä.

Perjantaina Wall Streetillä kaikki kolme pääindeksiä päätyivät kiitospäivän takia lyhennetyn kaupankäynnin aikana yli kahden prosentin laskuun. Euroopassa yleiseurooppalainen Stoxx Europe 600 -indeksi rojahti 3,7 prosenttia.

Lue lisää

Omikronmuunnoksen taudinkuva ilmeisesti aiempia muunnoksia lievempi, sanoo THL:n ylilääkäri – tartunnoissa havaittavissa tasaantumista

THL:n Tervahauta: Nykyrajoituksia syytä jatkaa, muttei kiristää entisestään

Kouluja ja päiväkoteja jouduttaneen sulkemaan henkilöstöpulan vuoksi, jos ennusteet omikronaallosta pitävät paikkansa, arvioi OAJ