Talous

EK: Teollisuuden investoinnit kasvavat tänä vuonna 17 prosenttia viime vuodesta

Tutkimus- ja tuotekehitysmenojen arvo olisi tiedustelun mukaan tänä vuonna 3 miljardia euroa, mikä on 9 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.
EK arvioi, että teollisuuden investointien yhteenlaskettu arvo on tänä vuonna noin 9,9 miljardia euroa. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n investointitiedustelun mukaan teollisuusinvestointien odotetaan kasvavan tänä vuonna 17 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Viime vuonna teollisuuden investoinnit kasvoivat EK:n mukaan noin 23 prosenttia, kun talous palautui koronakriisistä.

EK arvioi, että teollisuuden investointien yhteenlaskettu arvo on tänä vuonna noin 9,9 miljardia euroa.

Kiinteiden investointien arvoksi ennakoidaan tänä vuonna 6,8 miljardia euroa, mikä on 21 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Tutkimus- ja tuotekehitysmenojen arvo olisi tiedustelun mukaan tänä vuonna 3 miljardia euroa, mikä on 9 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Lue lisää

EK:n koronakysely yrityksille: "Koronapassi palautettava nopeasti käyttöön, etätyö ei sovellu kaikille yrityksille ja työtehtäviin"

Investointeihin kasvupyrähdys – elintarvikeinvestoinnit nousevat 50 prosenttia, metsä viidenneksen

Liian tärkeä hukattavaksi – Suomen talous nojaa yhä vahvasti metsään, metsäalan riskeeraaminen nakertaisi herkästi myös elintasoa Suomessa

Elinkeinoelämän luottamus vahvistui marraskuussa – kuluttajilla hiukan varovaisempi tunnelma