Pääjohtaja Karhinen HS:lle: OP-ryhmästä katoaa tuhansia työtehtäviä lähivuosina - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Pääjohtaja Karhinen HS:lle: OP-ryhmästä katoaa tuhansia työtehtäviä lähivuosina

Pankkijärjestelmän automatisoinnin vuoksi OP-ryhmästä katoaa tuhansia työtehtäviä jo lähivuosina, sanoo tammikuussa eläkkeelle jäävä pääjohtaja Reijo Karhinen Helsingin Sanomissa.
Reijo Karhinen aloitti OP Ryhmän johdossa jo vuonna 2007. Hän jää eläkkeelle tammikuussa täyttäessään 63 vuotta. LEHTIKUVA / IRENE STACHON

OP on pääjohtaja Reijo Karhisen mukaan samassa tilanteessa kuin vastikään pankkijärjestelmänsä uusinut Aktia, joka ilmoitti kuukausi sitten, että yli neljäsosa pankin työtehtävistä loppuu. Tarkkoja lukuja katoavista työpaikoista Karhinen ei kuitenkaan anna. OP-ryhmällä on 12 000 työntekijää.

Uusia työtehtäviä avautuu, mutta niissä tarvitaan usein toisenlaista osaamista. Työntekijöiden on tärkeä ymmärtää, että taito oppia uutta tulee olemaan keskeistä, Karhinen painottaa.

"Ihmisten pitää herätä siihen, että tätä työtä, jota hän tekee, ei ehkä tulevaisuudessa ole", Karhinen sanoo.

Niin OP-ryhmä kuin sen suuret kilpailijatkin ovat investoimassa miljardeja euroja uusiin it-järjestelmiin, joilla esimerkiksi lainojen ja vakuutusten myöntäminen voidaan pitkälti automatisoida.

Lue lisää

Historia toistaa nyt itseään – mutta tällä kertaa Suomen nostaa kriisistä digi- ja ilmasto-osaaminen, uskoo Reijo Karhinen

Kolme on joukosta poissa

OP:n kolossimainen omistuskonttori muuttui vuokratiloiksi – pankki leikkasi kuluja ja tienasi korkokatteella

OP-ryhmän tulos kasvoi 165 miljoonaa euroa