Talous

Ilkka: Viljelijäyritykset voisivat harkita Altian omistajuutta

Talous 25.10.2017

Elinkeinoministeri Mika Lintilän mukaan selvitetään, voidaanko Altian listautumisen yhteydessä järjestää suunnattu osakeanti Etelä-Pohjanmaalle.


Venla Tirkkonen
Koska asiasta ei ole tehty konkreettista esitystä, yritykset eivät myöskään ole tehneet asiasta päätöksiä.

Maataloutta lähellä olevat eteläpohjalaiset yritykset voisivat harkita alkoholiyhtiö Altian omistamista, jos yrityksille tarjottaisiin omistusta suunnatulla annilla. Asiasta kertoo sanomalehti Ilkka.

Aiemmin elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) on todennut, että tällä hetkellä selvitetään, voidaanko Altian listautumisen yhteydessä järjestää suunnattu osakeanti Etelä-Pohjanmaalle.

Koska asiasta ei ole tehty konkreettista esitystä, yritykset eivät myöskään ole tehneet asiasta päätöksiä.

Osuuskunta Itikan hallituksen puheenjohtaja ja Atrian hallituksen jäsen Esa Kaarto pitää Ilkan haastattelussa täysin mahdollisena sitä, että Atriaa omistava Itikka voisi lähteä Altian omistajaksi. Kaarto korostaa, että ratkaisu riippuu annin hinnasta ja ehdoista. Myös Atria voisi hänen mukaansa lähteä omistajaksi.

Atrian omistama A-Rehu tekee yhteistyötä Altian kanssa.

Myös Osuuskunta Maitosuomen hallituksen puheenjohtaja Esa Kotala suhtautuu antiin positiivisesti. Myös hän mainitsee, että ratkaisu riippuu lopullisesti annin ehdoista.

Maatalouskonevalmistaja MSK Groupin hallituksen puheenjohtaja Nanna Hietala pitää Altian omistajuutta periaatteessa kiinnostavana. Hietala sanoo Ilkalle, että omistajuus sopii hyvin yrityksen kuvaan.

MTK-Etelä-Pohjanmaan johtokunnan puheenjohtaja Johanna Kankaanpää sanoo lehdelle, ettei Altian omistamisesta ei ole keskusteltu tai linjattu hallituksessa mitään. Kankaanpään mukaan MTK-Etelä-Pohjanmaa pitää tärkeänä, että Altia säilyy kotimaisessa omistuksessa.

Ilkan verkkosivuille pääset tästä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit